Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

5 miljoen euro subsidie voor aansluiting Avantis op Buitenring De Provincie Limburg heeft voor de aanpassing van de Aansluiting Avantis op de Buitenring Parkstad Limburg een subsidie van 4,9 miljoen uit het Operationeel Programma Zuid-Nederland, kortweg OP-Zuid, ontvangen. Naast een aanpassing van het bestaande verkeersplein omvat dit project ook de aanleg van het gedeelte van de Buitenring Parkstad Limburg tussen de N300 (Hamstraat) en het bestaande verkeersplein bij Avantis.

Dit project maakt onderdeel van het project Buitenring Parkstad Limburg. En hiervan loopt momenteel de aanbestedingsprocedure. De totale kosten worden na het doorlopen van de aanbestedingsprocedure bekend gemaakt.

Avantis Science and Business Park is via eigen aansluitingen op de N281 (Stadsautoweg), de A76 en de Duitse A4 te bereiken. De bereikbaarheid krijgt een extra impuls door de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. De aanpassing van de aansluiting bij Avantis moet leiden tot een verbetering van de aansluitingen op de verbindende wegen, waardoor de afwikkeling van het verkeer, zowel qua structuur als doorstroming, substantieel verbetert. Dit is gunstig voor de bereikbaarheid en ontwikkeling van economische bedrijvigheid op Avantis en dus de economische positie in de regio.

Over OP-Zuid
Het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, samen met de steden Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Het is een economisch stimuleringsprogramma dat met bijna 186 miljoen mede wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en met 46 miljoen door het Rijk. OP-Zuid heeft als voornaamste doelstellingen de bevordering van het concurrerend vermogen, een duurzame economische groei en een versterking van de werkgelegenheid in Zuid-Nederland. Met de subsidieprojecten wordt op grote schaal invulling gegeven aan de regionale ambitie om Zuid-Nederland verder te versterken tot een Europese toptechnologische regio

20-12-2010 11:04