Gemeente Amsterdam



---

Bouwers N/Zlijn steunen ondernemers Scheldeplein

20 december 2010
-
Noord/Zuidlijn

Afgelopen zaterdag is een korte, maar hevige reclamecampagne van start gegaan uit naam van de bouwers van de Noord/Zuidlijn. Daarin vertellen Bram, Johan en Hugo met een vette knipoog waar zij hun inkopen doen op het Scheldeplein, Europaplein en in de Scheldestraat. Hun payoff luidt: `Wij bouwers doen graag wat terug voor de ondernemers langs de lijn.'

Zware tijden voor ondernemers

De bouw van de Noord/Zuidlijn in combinatie met de economische recessie valt winkels en horecabedrijven langs de bouwputten soms zwaar. Nog in september trokken de ondernemers op het Rokin aan de bel. Regelmatig zoekt de Dienst Noord/Zuidlijn daarom gezamenlijk naar oplossingen die een beetje soelaas kunnen bieden. Goof van der Peijl, voorzitter van de ondernemersvereniging Scheldeplein/Scheldestraat: "Wij zijn blij met deze extra aandacht. Onlangs zijn de Scheldestraat en het Scheldeplein drie tot vier weken slecht bereikbaar geweest voor auto's door de werkzaamheden - en dat vlak voor Sinterklaas - dus deze campagne komt als geroepen."

Foto advertentie Noord/Zuidlijn Back in business

Nadat een rioolbuis bovengronds was omgelegd (en versierd zodat de straat er gezelliger uitzag), was het tijd voor een extra offensief om iedereen ervan te doordringen dat hun favoriete winkel- en uitgaansbuurt weer volop in business is. In overleg met de winkeliersvereniging werden vijf bedrijven uitgekozen en zo ontstonden de hier getoonde serie advertenties, die in huis-aan-huis-kranten en abri's zullen verschijnen. De zaterdag vóór kerst gaan onze bouwers zelfs uitgedost met sandwichborden de straat op om hun boodschap te flyeren.

Echte bouwers

Hoite Detmar, directeur omgeving Noord/Zuidlijn: "Het komende jaar bekijken we hoe we de ondernemers bij de andere stations kunnen steunen. Aangezien we géén gebruik maken van fotomodellen, maar de echte bouwers voor de camera plaatsen, moet u niet verrast opkijken als u bouwers van de Noord/Zuidlijn door de stad ziet flaneren, hopend op een hoofdrol in één van onze toekomstige campagnes."