Gemeente Meppel


College kiest voor toekomstwaarde bij sportaccommodatie Ezinge

20-12-2010 -
College kiest voor toekomstwaarde bij opzet voor nieuwe sportaccommodatie Onderwijspark Ezinge
De komende jaren komen, als gevolg van andere projecten, sporthal Het Vledder, 4 gymlokalen van Stad en Esch en het gymlokaal van de Zuiderbasisschool te vervallen. Op de kavel van het Onderwijspark Ezinge wordt een nieuwe sportaccommodatie gerealiseerd. In deze sportaccommodatie komt een topsporthal, een sporthal en een gymlokaal. Deze opzet is tot stand gekomen door de inbreng van het bewegingsonderwijs en sportverenigingen.

De multifunctionele accommodatie biedt perspectief voor zowel het bewegingsonderwijs als de verenigingssport. Daarnaast is de sportaccommodatie geschikt om nieuwe ontwikkelingen op sportgebied te faciliteren. Zo zijn er betere mogelijkheden voor het speciaal onderwijs en voor sport voor doelgroepen.

De keuze van het college is de 'duurste' oplossing. Door slim om te gaan met de indeling en het gebruik van de sportaccommodatie zijn de meerkosten gering ten opzichte van 2 traditionele sporthallen. Met de gekozen indeling kan volledig worden ingespeeld op de wensen van de gebruikers.

De sportaccommodatie wordt samen ontworpen met het Onderwijspark Ezinge. Architectenbureau Atelier Pro heeft hiervoor medio december 2010 de opdracht gekregen. Voorjaar 2011 begint het ontwerpproces van het Onderwijspark inclusief sportaccommodatie.