Waterschap Dommel

uit

Waterschap reikt 2 Groene Handdrukken uit

Publicatiedatum : 20 december 2010

Al eerder dit jaar deelde het waterschap, tijdens haar jaarlijkse open dag, vijf Groene Handdrukken uit. Met de uitreiking sluit het waterschap een succesvol biodiversiteitsjaar af.

Groene Handdruk

De Groene Handdruk is een initiatief van de Duurzame Driehoek, een samenwerkingsverband tussen zeventien gemeenten, Waterschap De Dommel en buurtwaterschap Aa en Maas. Waterschap De Dommel werkt dagelijks hard aan schoon, voldoende en veilig water, maar we kijken ook verder. Natuur en landbouw hebben onze voordurende aandacht. Het bevorderen van de biodiversiteit in Brabant is een uitdaging waar we onze bijdrage graag aan leveren.

Leden van de Duurzame Driehoek mogen in 2010 de `Groene Handdruk' uitreiken aan burgers, die op eigen wijze de biodiversiteit hebben bevorderd of daar een goed voornemen voor hebben. De Groene Handdruk is een waarderings- of aanmoedigingsprijs en bestaat uit een trofee plus een geldprijs ter waarde van EUR 350. Loco-watergraaf Tiny Arts zal 22 december de handdrukken uitreiken aan de volgende twee personen/instanties: Gerard Verhoeven wonend op Stapelen. Gerard heeft het initiatief opgepakt om een ooievaarsnest te plaatsen in het Dommeldal in Boxtel. De tweede winnaar is het Biodiversiteits-team (B-team) uit Goirle, voor hun enthousiaste inzet voor biodiversiteit in Goirle en voorlichting naar burgers toe.

Afsluiting succesvol jaar

Wereldwijd is 2010 benoemd als het jaar voor de biodiversiteit. Waterschap De Dommel werkte altijd al aan de bevordering van de biodiversiteit in relatie met het zorgen voor schoon, voldoende en veilig water. Dit jaar hebben we vooral ingezet om dit zichtbaar te maken voor het publiek en onze samenwerkingspartners. Zo is de Grote Gele Kwikstaart als biodiversiteitsambassadeur benoemd binnen Waterschap De Dommel. Deze gele vriend heeft het vooral op onze rioolwaterzuiveringen erg naar zijn zin en broedt graag in de nabijheid van stromend water zoals watermolens en stuwen. Verder zijn het afgelopen jaar een vijftal evenementen geselecteerd waarbij biodiversiteit echt een aandachtspunt was. Kijk eens op www.dommel.nl/wat_doen_we/natuurlijk_water/biodiversiteit Andere hoogtepunten waren de natuurwerkdag, de
biodiversiteitsbeursvloer in het Provinciehuis en het poelenadoptieproject in Boxtel.