Gemeente Tiel


De jongerenontmoetingsplek van CJG Rivierenland

De nieuwe jongerenwebsite van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Rivierenland, heeft een naam! Uit bijna 80 inzendingen van jongeren uit de hele regio koos een jury de naam `zolosjehetop' als winnaar. De twaalfjarige Ying Ying Fan uit Tiel bedacht de naam en is nu de gelukkige winnaar van een Ipod touch.

Ying Ying kreeg de prijs in het kantoor van de Regio Rivierenland in Tiel uitgereikt van mevrouw Van Ruijven - Van Leeuwen, de voorzitter van het regionaal overleg Centrum voor Jeugd en Gezin.

Gezondheid, relaties en geld

Vanaf nu is www.zolosjehetop.nl actief. Via dit regioportaal komen de jongeren bij de CJG-jongerensite van hun eigen gemeente. Op de site staat informatie over allerlei zaken die jongeren bezighouden zoals gezondheid, vrije tijd en sport, seksualiteit, relaties, geld, alcohol en drugs. Verder is er een nieuws- en agendarubriek en worden de bezoekers gewezen op allerlei interessante websites met chatmogelijkheden en online hulpverlening.

Telefonisch loket en contactpunten

Jongeren kunnen straks ook op andere manieren in contact komen met het CJG. Vanaf 1 februari is het CJG ook telefonisch te bereiken. Daarnaast opent de gemeente Tiel eind januari een aantal contactpunten waar jongeren tijdens inloopspreekuren terecht kunnen voor informatie en advies over opgroeien.