Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 20 december

Alkmaar, 20-12-2010 o 14.00 uur

Inbreker betrapt

Den Helder, maandag 20 december

Op maandagmorgen omstreeks 04.00 uur werden de bewoners van een pand aan de Sperwerstraat wakker van rumoer op de benedenverdieping van hun woning. Toen zij met gingen kijken, bemerkten zij dat de inbreker met veel kabaal via hetzelfde bovenlichtje als waardoor hij naar binnen was geklommen, weer was vertrokken. Uit de woning worden alleen sleutels vermist.

Omstreeks 05.00 uur werd de bewoner van een pand aan de Bakkerbreetstraat in Den Helder wakker van gestommel bij de achterdeur. Toen hij uit het raam keek, zag hij bij de achterdeur een man staan. De inbreker op zijn beurt zag de bewoner, en ging er vandoor. Bij controle bleek dat de inbreker al grotendeels de achterdeur had geforceerd. Voor zover bekend, werd niets ontvreemd.

Inbraak woning (2)

Alkmaar, maandag 20 december

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Frans Halsstraat in Alkmaar. De bewoonster kwam juist terug van vakantie en ontdekte dat de achterdeur van haar woning geforceerd was. Uit de woning werd in ieder geval een computer ontvreemd.

Straatroof

Hoorn, zondag 19 december

Op zondagavond omstreeks 21.10 uur werd de 46-jarige eigenaar van een bedrijf in maaltijden, gevestigd aan de Reiger in Hoorn, beroofd van de dagopbrengst van de zaak. De man sloot omstreeks 21.00 uur zijn zaak af en liep met een tas naar zijn auto, die tegenover het pand stond geparkeerd. Terwijl hij instapte stonden er plotseling drie mannen bij zijn auto die hem de tas afhandig wilden maken. Het lukte de straatrovers om de tas uit de handen van het slachtoffer te trekken. Na de overval gingen de mannen er vandoor in de richting van de Ekster.

Sigalement van de daders: drie mannen met een getint uiterlijk met een lengte van ongeveer 1.80 meter en een smal postuur. Zij gingen gekleed in donker tot zwart kleurige stoffen jassen, tot op het dijbeen, waarvan de capuchon op hun hoofd waren getrokken. Ook droegen zij sjaals voor hun gezicht tot onder de ogen.
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.

Alcoholcontrole

Den Helder, maandag 20 december

Op maandagmorgen omstreeks 03.30 uur controleerde de politie een 29-jarige man uit IJsselstein in zijn auto op de Prins Hendriklaan in Den Helder. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 655 ug/l. Dat is drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Koperdief aangehouden

Hoorn, zondag 19 december

Op zondagavond omstreeks 22.45 uur meldde de eigenaar van een bedrijf aan de Noorderstraat in Hoorn dat hij een busje had klemgereden waarin goederen lagen die afkomstig waren uit zijn bedrijf. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse een 20-jarige man uit Blokker aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De eigenaar van de sanitairwinkel was door zijn zoon gebeld, die nog in de winkel aan het werk was. Deze had hem verteld dat een man in de steeg naast de winkel koperen pijpen en oude verwarmingsketels weghaalde. Hierop was de eigenaar van de winkel in zijn auto gestapt en naar de zaak gereden, waar hij nog juist de verdachte klem kon rijden. In de auto lagen koperen buizen en ketels.

Sleepspoor naar huis

Alkmaar, maandag 20 december

Op maandagmorgen omstreeks 02.50 uur zag de politie een man lopen op de Randersdijk in Alkmaar. De man sleepte met een vrij nieuwe fiets die nog op slot stond. Toen de politie de 45-jarige man uit Alkmaar aansprak, gaf hij ruiterlijk toe de fiets te hebben gestolen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets kon terugbezorgd worden bij de eigenaar door het sleepspoor in de sneeuw te volgen. De fiets bleek thuis te horen op de Kievitstraat in Alkmaar. De eigenaar had de fiets nog niet gemist.

Vuurwerk

Andijk, maandag 20 december

Op maandagmorgen hield de politie een 19-jarige man aan in zijn woning in Andijk. Naar aanleiding van een onderzoek naar illegaal vuurwerk werd een onderzoek ingesteld in de woning en de auto van de verdachte. Hierbij werden twee luchtdrukwapens aangetroffen en enkele stuks illegaal vuurwerk. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt heler GSM

Hoorn, maandag 20 december

De politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van heling van een GSM die afkomstig is van een straatroof op zondag 12 september in het park Risdammerhout in Hoorn.

Op de bewuste zondagavond, omstreeks 22.30 uur, stond een 21-jarige man uit Hoorn op een fiets in het park. Hier werd hij aangesproken door een jongen die vroeg of hij een GSM bij zich had. Toen het slachtoffer (die een lichte verstandelijke beperking heeft) zei dat hij dat niet had, werden zijn zakken door de verdachte doorzocht. Hierbij werd een GSM aangetroffen. De verdachte sommeerde het slachtoffer om weg te fietsen. Hierbij bedreigde hij het slachtoffer met een mes.

De straatrover was een negroïde jongen met een leeftijd van ongeveer 17 jaar en een lengte van 1,75 tot 1,85 meter lang. Hij droeg dreadlocks en een zwarte pet. Verder droeg hij een zwarte broek en een zwart vest met capuchon.

Uit het onderzoek naar de diefstal van de GSM kwam de verdachte naar voren. Hij had de telefoon in gebruik. Het onderzoek van de politie richt zich met name op de man die de beroving pleegde.

Eventuele getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).