Gemeente Alphen aan den Rijn

aanpassing strooibeleid onvermijdelijk

Tijdelijke aanpassing strooibeleid onvermijdelijk

Vanwege de onzekere aanvoer van strooizout, de te verwachten gladheid én de huidige voorraad strooizout, is ook de gemeente Alphen aan den Rijn genoodzaakt het strooibeleid tijdelijk aan te passen. Dit betekent dat zolang als nodig is alleen gestrooid wordt op doorgaande wegen, hoofd- en ontsluitingswegen, busroutes, rondom de ambulancepost en fietspaden. Ook het verstrekken van emmertjes strooizout aan inwoners wordt tijdelijk stop gezet. Op de website van de gemeente kunnen inwoners bekijken of, en wanneer er weer emmertjes zout beschikbaar zijn. Dagelijks wordt bekeken hoe lang de aanpassing van het strooibeleid nodig is. Dit is afhankelijk van de weersvoorspellingen en de leveringen van zout. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over het aangepaste strooibeleid.

Landelijk probleem
De levering van strooizout is op dit moment een landelijk probleem geworden. Niemand kan garanderen wanneer zout geleverd wordt dat in bestelling is. Het probleem is onder andere ontstaan omdat de winter vroeg is ingevallen met sneeuwval. Hierdoor is de vraag naar zout toegenomen. Ook hebben veel wegbeheerders naar aanleiding van vorig jaar hun opslagcapaciteit vergroot. De mijnen draaien 24 uur per dag, maar kunnen niet voldoen aan de grote vraag.

Nieuwe strooiroutes
Omdat onze leverancier geen bestellingen kan garanderen en er opnieuw gladheid wordt verwacht, zijn wij genoodzaakt ons strooibeleid tijdelijk aan te passen. Zo kunnen we langer doen met onze huidige voorraad strooizout.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn