Nederlandse Tafeltennisbond


Twaalf keer tafeltennis in 2010 (1): januari
20-12-2010

De start van het jaar 2010 leverde direct succes op voor de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Uit de administratie bleek dat in 2009 34.518 leden aangesloten waren bij de NTTB en dat betekende een stijging ten opzichte van zowel 2008 als 2007. Meer goed nieuws was natuurlijk de ingebruikname van de compleet vernieuwde NTTB-website, een feit dat zeer positief werd ontvangen.

Koen Hageraats nam deel aan de Europese Jeugd Top-10 bij de cadetten. (FOTO: © Kazuyuki Takashi / ITTF)

Ook op het Oranjefront werd er in de eerste maand van 2010 al hard gestreden en de basis gelegd voor wat later zou blijken een buitengewoon goed jaar. Koen Hageraats nam deel aan de Europese Jeugd Top-10 voor cadetten en bij het eerste ITTF Pro Tour toernooi van de kalender behaalden Li Jie en Elena Timina zilver in het dubbelspel.

De WK-organisatie maakte bekend dat tafeltennisster van de eeuw Bettine Vriesekoop zich zal inzetten als ambassadeur voor het evenement van 8 t/m 15 mei 2011 in Rotterdam. Ronald Vijverberg en Fedli Oztürk wisten in Tilburg de NTTB Top-12 voor sporters met beperking te winnen.

Traditioneel werden in Panningen de NK B-C-D gespeeld. Dat de Noord-Limburgse plaats met zijn gemotiveerde vrijwilligersteam onder leiding van Wiel Schers onvermoeibaar is, bleek wel uit het feit dat ze ook de uitdaging aangingen om twee maanden later de European Nations League interland Nederland - Duitsland (dames) te organiseren

NTTB/HH