Gemeente Maasgouw


Zoutvoorraad gemeente Maasgouw

De winter van 2010-2011 heeft dit jaar al vroeg zijn intrede gedaan. De gemeente heeft in deze korte periode al ongeveer 220 ton zout gestrooid. Dit is een hoeveelheid strooizout die ongeveer nodig is voor een normale winter.

Vanaf begin vorige week is de aanvoer van strooizout stil gevallen. We hebben nu nog ongeveer 60 ton strooizout in voorraad. Dit betekent dat de gemeente adequaat met de zoutvoorraad en het strooibeleid moet omgaan. De gemeente moet het strooibeleid dusdanig aanpassen dat alleen nog de belangrijkste wegen worden gestrooid.

Afgelopen weekend is weer veel sneeuw gevallen. De gemeente Maasgouw heeft de afgelopen dagen op de meeste plaatsen voornamelijk met de sneeuwschuif gewerkt en minimaal zout gestrooid. De wegen zijn daardoor niet overal vrij van sneeuw. We hopen dat de landelijke voorraden zout binnenkort weer aangevuld worden, zodat de gemeente Maasgouw weer strooizout krijgt. Indien wij niet tijdig strooizout ontvangen, moet uitgekeken worden naar alternatieve strooimiddelen.

De gemeente vraagt haar inwoners extra voorzichtig te blijven in deze weersomstandigheden. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeenten en burgers om er samen voor te zorgen dat iedereen gebruik kan blijven maken van openbare ruimten.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00