Gemeente Tilburg

Persbericht
20 december 2010

Gemeente Tilburg blijft hoofdwegen strooien

In de wijken voorzichtigheid geboden

Nederland zit momenteel in een forse winterperiode waar ook Tilburg de gevolgen van ondervindt. Gladde wegen, fietspaden en stoepen moeten flink bestrooid worden om begaanbaar te blijven. De gemeente Tilburg blijft met alle inzetbare mensen zout strooien op de hoofdwegen om de stad bereikbaar te houden.

De voorraad strooizout is echter door de aanhoudende sneeuw flink geslonken. Dankzij goede inkoopafspraken voor de start van het winterseizoen heeft de gemeente nog dagelijks toevoer van zout, ondanks een landelijk strooizouttekort. Dit is helaas niet voldoende om in de hele stad te strooien.

Wethouder Roel Lauwerier: "Met de huidige hoeveelheid is het mogelijk om de hoofdwegen en belangrijke fietspaden te blijven strooien. Die hebben bij aanhoudende sneeuw de hoogste prioriteit omdat de stad zo goed als het kan veilig bereikbaar moet blijven. Meer zout kan de markt ons domweg niet leveren. Op de momenten dat de hoofdwegen onder controle zijn gaan we bij wijk- en winkelcentra en verzorgingscentra borstelen in plaats van strooien. Dat kost extra inzet, maar geen zout. In de wijken (woonstraten) en op parkeerterreinen kunnen we voorlopig niet terecht; het zout en de mankracht is nodig om vitale routes bereikbaar te houden."

Lauwerier: "Tilburgers kunnen zichzelf en anderen enorm helpen door ook in hun eigen straat mee te helpen met het verwijderen van sneeuw of strooien van eigen zout. Kijk verder goed uit op de weg en rij voorzichtig. Samen komen we de winter wel door."

Op www.tilburg.nl/gladheid kunnen mensen terecht om precies te zien welke wegen en fietspaden de hoogste prioriteit hebben en dus gestrooid blijven worden. Ook staat hier het volledige strooiplan en tips over het bestrijden van gladheid.

---