Gemeente Echt-Susteren


Zoutvoorraad gemeente Echt-Susteren momenteel op

De gemeente Echt-Susteren heeft deze winter al veel zout gestrooid. De zoutvoorraad is daardoor nog minimaal aangezien leveranciers niet kunnen aangeven wanneer nieuwe aanvoer te verwachten is.

Â

Afgelopen weekend is weer veel sneeuw gevallen. De gemeente Echt-Susteren heeft de afgelopen dagen op de meeste plaatsen alleen met de sneeuwschuif gewerkt en geen zout gestrooid. De wegen zijn daardoor niet vrij van sneeuw. Op deze manier heeft de gemeente nog een minimale hoeveelheid strooizout achter de hand voor bijzondere situaties. Denk daarbij aan hellingen om te voorkomen dat dorpen of gehuchten geïsoleerd raken.

Â

Volgens de weerberichten komt de temperatuur dinsdagmiddag 21 december boven 0 graden Celsius en gaat het in de avond/nacht regenen. Het weekend gaat het weer even onder 0 graden Celsius. De sneeuw is dan waarschijnlijk geheel verdwenen. De gemeente hoopt dat de landelijke voorraden zout dan aangevuld worden, zodat zij weer strooizout krijgt. Indien zij niet tijdig strooizout ontvangt, zal uitgekeken worden naar alternatieve strooimiddelen .

Â

De gemeente vraagt haar inwoners extra voorzichtig te blijven in deze weersomstandigheden. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeenten en burgers om er samen voor te zorgen dat iedereen gebruik kan blijven maken van openbare ruimten.