Rijksoverheid


20 december 2010

Controversieel verklaarde onderwerpen

In de brief (kenmerk 2010D43533) van 9 november jongstleden vraagt de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie naar onze voornemens ten aanzien van de door uw Kamer controversieel verklaarde onderwerpen.
Zoals u eerder heeft aangegeven gaat uw Kamer zelf over het controversieel verklaren van onderwerpen. Mijn inziens is het dan ook aan uw Kamer om nu richting te geven aan de verdere behandeling van de controversieel verklaarde onderwerpen.
Wel wil ik u er op attenderen dat met betrekking tot wetsvoorstel 32002, de Staat der Nederlanden formeel gezien in gebreke is. De Europese Commissie kan dientengevolge een ingebrekestelling beginnen. Een spoedige behandeling van het wetsvoorstel door de Staten!Generaal is daarom wenselijk. Daarnaast wil ik u er op wijzen dat het wetsvoorstel 31993 tot wijziging van de Wet Fonds economische structuurversterking wordt ingetrokken. Tenslotte heeft u gevraagd naar de portefeuilleverdeling. De portefeuille van de Minister omvat de onderwerpen: macro!economisch beleid, Europees economisch beleid, innovatiebeleid en het beleid ten aanzien van economische topgebieden, energiebeleid, marktordening, mededingingsbeleid en consumentenbeleid, aanbestedingsbeleid, industriebeleid en bedrijfsaangelegenheden, ondernemerschap, vermindering regeldruk voor het bedrijfsleven, telecommunicatie en ICT, FES, statistiek.
De portefeuille van de staatssecretaris behelst de onderwerpen: landbouw, natuur, voedselkwaliteit, dierenwelzijn, handelspolitiek, internationaal ondernemen, post, maatschappelijk verantwoord ondernemen, ruimtelijk economisch beleid en toerisme.

Voor de onderwerpen landbouw, natuur, voedsel, handelspolitiek en internationaal ondernemen is de minister medeverantwoordelijk ten aanzien van de hoofdlijnen van het Europees Landbouwbeleid, handelspolitiek en internationaal ondernemen.

(w.g.) drs. M.J.M. Verhagen
Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (w.g.) dr. Henk Bleker
Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie