Gemeente Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan "Windpark Kattenberg-Reedijk" ter inzage

RWE Innogy Windpower Netherlands B.V werkt al enige jaren aan de ontwikkeling van Windpark Kattenberg-Reedijk in de gemeenten Oisterwijk en Oirschot. Het geplande windpark bestaat uit vijf moderne windturbines ten noorden van de A58 tussen de wegen Kattenberg en Reedijk. Drie van de turbines komen op grondgebied van gemeente Oirschot en twee komen in Oisterwijk. Om de bouw van het Oirschotse deel van het windpark mogelijk te maken is een ontwerpbestemmingsplan en een milieueffectrapportage (plan-m.e.r.) opgesteld.

Â

Klimaatdoelstelling gemeente Oirschot

Het windmolenpark draagt bij aan het halen van de doelstellingen uit de Klimaatvisie Kempengemeenten. De doelstelling is: De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden zijn energieneutraal in 2025.

Â

Energieneutraal betekent dat de energievraag in de Kempen volledig voorzien wordt vanuit duurzame bronnen. Het windpark kan 50% van huishoudens van Oirschot en Oisterwijk voorzien van stroom. Het windpark draagt daardoor bij aan het behalen van de doelstelling van het gemeentelijk energie- en klimaatbeleid.

Â

Ter inzage

Vanaf 16 december 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan Windpark Kattenberg-Reedijk en de plan-m.e.r. gedurende acht weken ter inzage. Tijdens deze periode, kunt u de ontwerpbestemmingsplan en de plan-m.e.r. tijdens de openingstijden van het gemeentehuis komen inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Oirschot. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op
www.ruimtelijkeplannen.nl.

Â

Informatie-avond

Op donderdag 13 januari 2011 is er in de raadzaal van het gemeentehuis een informatie-avond over het ontwerpbestemmingsplan en de plan-m.e.r.. Iedereen is van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst wordt het plan toegelicht en is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur.

Â

Zienswijzen

De gemeente Oirschot vindt het belangrijk dat haar inwoners kunnen reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Het is dan ook mogelijk om vanaf 16 december 2010 tot en met 10 februari 2011 uw zienswijze kenbaar te maken. U kunt dit schriftelijk of mondeling doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie.