Gemeente Berkelland

Neede krijgt parkeerplein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten

Wijk De Berg in Neede krijgt parkeerplein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten

Herinrichting openbare ruimte is onderdeel van het wijkplan

De Berg 2

Begin volgende jaar starten in wijk De Berg in Neede de werkzaamheden voor de aanleg van het parkeerterrein op het binnenterrein tussen de Bergstraat, Rutgerinkdijk, Plantenstraat en Ten Raestraat in Neede. Dit binnenterrein biedt ruimte aan parkeerplaatsen en dient daarnaast als plein met groen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Bouwrijp maken

De voorbereidende werkzaamheden, waaronder het vrijmaken van de toegangsweg aan de Ten Raestraat zijn inmiddels begonnen. Zodra de toegangsweg vrijgemaakt is, verwijdert ProWonen de schuurtjes en beplanting op het binnenterrein. Op donderdag 16 december heeft men de afrastering geplaatst, zodat de overgebleven achtertuinen afgeschermd worden. De daadwerkelijk aanleg van het parkeerterrein start begin 2011. Aannemer Dostal uit Vorden gaat de werkzaamheden uitvoeren. De planning is dat het parkeerterrein eind februari gereed is. Weeromstandigheden kunnen de werkzaamheden vertragen.

Inspraak bewoners

De direct omwonenden zijn betrokken bij de herinrichting van dit binnenterrein. Ze hebben daarbij inspraak gehad. Een groot aantal bewoners was bovendien bereid een stuk van hun tuin in te leveren ten behoeve van het parkeerterrein.

Wijkplan

De gemeente Berkelland en ProWonen zijn volop bezig met het wijkplan De Berg. ProWonen is druk aan het werk met het groot onderhoud/renovatie en sloop van woningen. Ondertussen werkt de gemeente Berkelland aan de plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte. Het parkeerterrein maakt daar deel van uit. Vooruitlopend op het gehele plan, richt de gemeente dit binnenterrein in, zodat dit gereed is voordat de omliggende woningen groot onderhoud krijgen.