Politie Hollands Midden

Moordrecht - Politie waarschuwt voor diefstal door babbeltrucs

Moordrecht, 20-12-2010 o De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen.

Afgelopen weken hebben meerdere bewoners aangifte bij de politie gedaan. Zondag 12 december werd een 73-jarige bewoner door twee vrouwen bestolen. Volgens de vrouwen had de man een plantje gewonnen waarna ze door de man werden binnengelaten. Door de man af te leiden door de keukendeur dicht te doen werden mogelijk andere personen in de woning binnengelaten. Nadat de vrouw weer vertrokken waren miste de man geld en sieraden.

In november werd een andere bewoner door eveneens twee, waarschijnlijk dezelfde vrouwen, benaderd. De vrouwen, die goed op de hoogte waren van de persoonlijke situatie van de man, vroegen hoe het met hem ging. De man liet daarom de vrouwen binnen waarna ze ongezien een bankpas wisten te stelen. Toen na de diefstal telefonisch contact werd opgenomen met de bewoner door een zogenaamde medewerker van de bank vertrouwde de bewoner dit niet en hing op. Hij kon nog op tijd zijn bankpas blokkeren.

Het betreft twee vrouwen met een getint uiterlijk en rond de 25 jaar.

Tip de politie De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.