Gemeente Lingewaard


Nieuwe impuls voor herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren

Met de ondertekening van de Uitvoeringsovereenkomst tussen provincie Gelderland en gemeente Lingewaard op donderdag 16 december jl. is een nieuwe belangrijke stap gezet in de herstructurering glastuinbouwgebied Huissen-Angeren.

Met de overeenkomst hebben genoemde partijen zich gezamenlijk tot doel gesteld om in het herstructureringsgebied te komen tot verbeterde toekomstmogelijkheden voor de glastuinbouw.

Herstructurering is nodig om de tuinbouwsector te behouden en de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te verbeteren. Het niet ingrijpen zou kunnen leiden tot een slechtere positie van de glastuinbouw in het gebied met als gevolg een verdergaande aantasting van het landschap door verpauperde glasopstanden.

De gemeente Lingewaard en de provincie Gelderland hebben 5,33 miljoen euro vrijgemaakt om een aanzet te maken met de herstructurering. Met de Uitvoeringsovereenkomst zijn de afspraken omtrent de samenwerking en inzet van de gelden tussen gemeente en provincie bekrachtigd. In 2010 is door de gemeente en provincie het Projectbureau Herstructurering Glastuinbouw Huissen- Angeren al opgericht, welke binnen de afspraken van deze overeenkomst gaat werken.

Het Projectbureau organiseert in samenwerking met projectbureau Bergerden en andere partijen, op maandag 31 januari 2011, aanvang 19.30 uur, een informatiemarkt in zalencentrum de Valom te Huissen om de tuinbouwsector, bestuurders en burgers die woonachtig zijn in het herstructureringsgebied te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de glastuinbouw in Lingewaard

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met het projectbureau via (026) 326 03 60 of via e.spies@lingewaard.nl

(Geplaatst: 20 december 2010)