ProRail

Persbericht

20-12-2010

Nieuwe seinzaal post Roosendaal in gebruik genomen

ProRail heeft dit weekend de nieuwe seinzaal van de verkeersleidingspost in Roosendaal in gebruik genomen. De nieuwe zaal âzweeftâ middels een stalen constructie boven het be-staande gebouw waarin de oude seinzaal was gevestigd. Dit gebouw was toe aan een uitbreiding en modernisering. Het treinverkeer heeft geen enkele hinder ondervonden van de verhuizing naar het nieuwe gebouw.

Door de inrichting van dubbele werkplekken kon het treinverkeer tijdens de verhuizing gewoon doorgaan. De nieuwe seinzaal biedt plaats aan zoân 25 medewerkers per dag. Zij hebben vanuit de zaal een prachtig uitzicht op het emplacement en het station. Niet noodzakelijk voor het werk, maar wel een prettige bijkomstigheid. Nu de nieuwe seinzaal gereed is, begint de verbouwing en renovatie van het oude gedeelte. Hier komen kantoren en een vergaderzaal.

Uitbreiding

Dankzij de uitbreiding zitten alle medewerkers van de verkeersleidingspost straks in één gebouw. Een gemoderniseerd gebouw dat weer voldoet aan de eisen van de tijd en waar het prettig werken is voor iedereen. Centrale plek is de seinzaal waar de medewerkers van ProRail zorgen dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden. Hier zitten ook de medewerkers van de reisinformatie die de omroepberichten op de stations verzorgen.