Uitgeverij Bert Bakker

Eddy Terstall krijgt prachtige recensie op Goddeau.com

Eddy Terstall - Ik loop of ik vlieg Op Goddeau.com staat een prachtige recensie over Ik loop of ik vlieg van Eddy Terstall. Goddeau.com zegt:

'Het ritme van de verhalen zit bijzonder lekker en de thematiek is verscheiden: zo schrijft de Jordanees heel pakkend, maar zonder in tranentrekkerij te vervallen, over een door kanker gevelde vriendin en zelf streed hij deze zomer nog, in tijden van Oranjegekte rond het WK Voetbal, tegen huidkanker in het gezicht. Hij doet meeslepend kond hiervan in het verhaal "Under The Volcano": gevreesd kon worden voor een amputatie van zijn neus, zodat de nachtmerrie van een gedrochtelijke Michael Jackson-kokkerd niet ondenkbeeldig was. Zelfs hardcore voetbalhaters kunnen hun hart ophalen aan "Mijn laatste penalty", een met de nodige suspense geschreven verhaal. Terstall is een achterneef van Johan Cruijff en hij is naar eigen zeggen -- naast penaltyspecialist -- ook nog perfect op de hoogte van walvissen en vliegtickets.'

Klik hier om de hele recensie te lezen.

Het ene moment ontsnapt hij (samen met een naaktmodel!) ternauwernood aan de dood op een smeltende ijsschots in Groenland, het andere moment struint hij weer veilig door de Amsterdamse Jordaan om inspiratie op te doen voor een nieuwe film. Een wandeling die meestal eindigt (en vaak ook begint) in zijn stamkroeg waar altijd wel iets gebeurt. Eddy Terstall leidt een opmerkelijk leven, zo opmerkelijk dat hij niet eens iets hoeft aan te dikken of erbij hoeft te verzinnen om toch een bijzonder boek over zijn leven te schrijven.
Ik loop of ik vlieg gunt de lezer een kijkje in het leven van de kosmopolitische huiselijke ras-Jordanees, waar sfeerschetsen van de burgerlijke geborgenheid van een Jordanese clan vliegensvlug worden ingewisseld voor wonderlijke inkijkjes in de politieke wereld, de filmwereld en vele andere onverwachte maatschappelijke terreinen. De lezer is slechts `one handshake away' van Obama, Cruijff, Hirsch Ballin en Eddy's babbelzieke papegaai Lorre.