Uitgeverij Bert Bakker

Jeroen van Rooij op longlist Schrijversprijs 2011

Jeroen van Rooij - De eerste hond in de ruimte De longlists voor de Prijzen der Brabantse letteren 2011 zijn bekend. Jeroen van Rooij staat op de longlist van de Schrijversprijs 2011. Zijn eerste roman verscheen in het voorjaar van 2010 bij Uitgeverij Prometheus, genaamd De eerste hond in de ruimte.

De eerste hond in de ruimte is het verhaal van een stad waarvan de dagen geteld zijn. Niet omdat de goden vertoornd zijn of omdat het milieu verpest is, maar om de doodeenvoudige reden dat de voorraad dagen uitgeput raakt.
De bewoners van de stad weten van niets. Nachtenlang gaan ze zich te buiten aan techno en xtc. Anderen proberen hun gezin te onderhouden door een snackbar uit te baten, of zwerven door de straten op zoek naar de ultieme ingeving die ze het perfecte popliedje op moet leveren. Wanneer een van de dagenmakers afdaalt naar de stad, op zoek naar een manier om het naderende noodlot het hoofd te bieden, raken al deze personages en verhalen met elkaar verknoopt.

De eerste hond in de ruimte is een roman vol verbeeldingskracht, waarin Jeroen van Rooij zijn verhalen door elkaar weeft met de vanzelfsprekend van een dj die zijn platen de hele nacht lang in dezelfde flow mixt. De vraag is alleen: welke verhalen zullen het licht van de ochtend zien?