Gemeente Lingewaal


Afvalinzameling beperkt mogelijk door weersomstandigheden

In verband met de slechte weersomstandigheden zal AVRI van maandag 20 december tot en met woensdag 22 december (gezien de verwachtingen) beperkt het afval op komen halen.

Beperkte inzameling GFT-afval
De chauffeurs van de inzamelwagens hebben grote moeite om alle routes volledig te kunnen rijden. Daarom heeft AVRI besloten om van maandag 20 tot en met woensdag 22 december voorrang te geven aan de inzameling van het restafval op de vaste data. Het GFT-afval wordt deze dagen beperkt opgehaald. Zet uw GFT-container gewoon op de vaste dag aan de straat, maar houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat deze door de weersomstandigheden niet wordt geleegd.

Restafval
Afgelopen vrijdag heeft AVRI een aantal routes door de sneeuwval niet volledig kunnen afmaken.
De inzamelaars van AVRI doen hun uiterste best, maar ook de komende dagen kan het voorkomen dat bepaalde straten onvoldoende begaanbaar zijn of dat de weersomstandigheden voor grote vertraging zorgen. Is uw container voor restafval niet geleegd, dan hoeft u niet te bellen. Wij noteren de straten die we niet bereiken. U kunt in dit geval uw container voor restafval vanaf woensdagmorgen 22 december aan de straatkant zetten. Wij doen ons best om deze dan woensdag, donderdag of vrijdag te legen.

Papier/textiel
De inzameling van papier en textiel door verenigingen in de avonduren gaat gewoon door, behalve bij sneeuwval. Wij zetten hier extra capaciteit voor in. Ook hier geldt: wordt door de weersomstandigheden de inzameling in uw straat onmogelijk, dan proberen wij woensdag en donderdag dit papier en textiel in te zamelen op een extra ronde. Zet daarom in dat geval uw minicontainer voor papier/textiel vanaf woensdagmorgen aan de straatkant.

Plastic
Plastic verpakkingen zamelen we in op de vastgestelde data. Is inzameling door extreme weersomstandigheden niet mogelijk, dan halen we dit niet extra op. Vanaf 1 januari gaan we deze afvalsoort één keer per twee weken inzamelen. Deze informatie staat vermeld op de inzamelkalender.

Wij vragen uw begrip voor deze situatie. We doen ons best maar zijn genoodzaakt om ons aan te passen aan overmacht door weersomstandigheden.

Kijk voor actuele informatie op www.avri.nl