Nieuw-Vlaamse Alliantie




N-VA steunt Music for Life met frituurbezoeken

klok 20 december 2010

Als grootste partij kunnen en willen we niet achterblijven om deze vijfde editie van Music for Life te steunen. Een groot aantal N-VA-parlementsleden veilen zichzelf op eBay. De hoogste bieder mag mee naar zijn of haar favoriete frituur. N-VA-voorzitter Bart De Wever en Senaatsfractieleider Liesbeth Homans zullen aanstaande vrijdag de totale opbrengst van het ingezamelde geld overhandigen in het `Glazen Huis' in Antwerpen. Bart De Wever zelf zal ook nog een extra inspanning leveren.

Vanaf vandaag tot donderdag 23 december 17 uur kan men op de website eBay bieden voor een frituurbezoek met een N-VA-mandataris. (Kijk op www.n-va.be/n-va-steunt-music-for-life). Het totale bedrag van de hoogste bieders wordt geschonken aan Music for Life.

De vijfde editie van Music for Life staat dit jaar in het teken van de problematiek rond de aidswezen in Swaziland. De aidswezen verdienen speciale aandacht in onze internationale samenwerking. Deze kinderen hebben niet de mogelijkheid om normaal op te groeien, aangezien ze op jonge leeftijd vaak al de taak van hun ouders moeten overnemen en zorgen voor hun broertjes en zusjes, die dikwijls zelf ziek zijn. In Swaziland, even groot als Vlaanderen, wonen naar schatting 60.000 kinderen wier ouders bezweken zijn aan de gevolgen van AIDS. Ongeveer een derde van deze kinderen is vanaf de geboorte zelf besmet met het HIV-virus.

De actie van Studio Brussel probeert hen een hart onder de riem te steken door geld in te zamelen voor het Internationale Rode Kruis. Aidsremmers alleen zijn geen duurzame oplossing, maar ze maken het leven van deze kinderen wel draaglijker. Het Rode Kruis zal deze kinderen ook bijstaan door hen onderwijs aan te bieden. Zo krijgen ze de kans om later uit de armoedeval te stappen. De problemen van de `aidswezen' reiken dus verder dan de ziekte alleen. Vaak worden ze uitgesloten uit de gemeenschap, uit een onterechte vrees voor besmetting.

Alle initiatieven van N-VA voor Music for Life vind je op www.n-va.be/n-va-steunt-music-for-life Auteur(s): Bart De Wever, partijvoorzitter Contactinfo:

Jeroen Overmeer, woordvoerder Tel: 02 219 49 30 Fax: 02 217 35 10 E-post: jeroen overmeer n-va be Url: www.n-va.be