Gemeente Aalsmeer


Ride for the Roses

Aalsmeer geeft startsein Ride for the Roses 2011

Aalsmeer, 16 december 2010 - De Ride for the Roses is een jaarlijkse cycletour waarbij duizenden wielrenners en fietsers zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding. De deelnemers zijn op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Op zondag 4 september 2011 wordt de dertiende editie van de Ride for the Roses op het terrein van bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer georganiseerd.

Kortgeleden vond de eerste bijeenkomst van de Aalsmeerse editie van de Ride for the Roses plaats. De vrijwilligers kregen het startsein om te beginnen met de organisatie van de Ride for the Roses. Ook is het onderzoeksdoel van 2011 - de bestemming van de sponsoropbrengst van de Ride - bekend gemaakt. Zeventig enthousiaste vrijwilligers zijn al begonnen met de organisatie, maar om dit evenement tot een succes te maken zijn er veel meer vrijwilligers nodig. De voorzitter van de lokale projectorganisatie, Piet Boom, is uiterst ambitieus: "Wij willen de editie van de Ride for the Roses zijn waarbij het hoogste bedrag tot nu toe wordt ingezameld voor kankerbestrijding, maar daarvoor hebben we sponsors nodig. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers en willen we zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om deel te nemen aan de verschillende fietstochten".

De eerste cheque van 1.311 euro is door Dick Kuin overhandigd aan Piet Boom. Dick Kuin heeft bedrijven en particulieren gevonden om zijn persoonlijke fietstocht (naar Frankrijk) te sponsoren en stelt dat geld beschikbaar aan de Ride for the Roses.

Pieter Litjens, burgemeester van gemeente Aalsmeer, vertelt: "Samen zorgen we ervoor dat meer dan 10.000 fietsers op 4 september 2011 gaan fietsen voor de kankerbestrijding. Het gaat naast geld inzamelen vooral ook om gevoel. Iedereen heeft - helaas - in zijn eigen omgeving weleens met kanker te maken of te maken gehad. En veel van de mensen die meefietsen doen dat `met iemand op de bagagedrager', zoals Willemijn van den Berg van KWF Kankerbestrijding zo mooi verwoordde".

Gedurende de startbijeenkomst maakte Willemijn van den Berg het onderzoeksdoel voor 2011 wereldkundig. Het geld dat de Ride for the Roses 2011 inzamelt, wordt gebruikt om onderzoek te doen naar de gevolgen van kankermedicatie en de methoden om de kwaliteit van leven tijdens en na behandeling beter te maken.

Wie enthousiast is en ook graag (als sponsor of als vrijwilliger) een bijdrage wil leveren aan de Ride for the Roses 2011 in Aalsmeer, kan contact opnemen met de secretaris van de projectorganisatie, Vera ten Veen, v.tenveen@haarlemmermeer.nl.