Gemeente 's-Hertogenbosch

23-11-2010
Bosch winterparadijs


Centraal staat de adventskalender in een hedendaagse en aansprekende vorm. Deze adventskalender wordt opgesteld aan de voet van de Sint-Jan als een levensgrote wand van 20 bij 10 meter. In de wand zit een aantal luiken dat open en dicht kan met daarachter allerlei verrassingen. Open vuurkorven, bijzondere vuurinstallaties en een glazen paviljoen maken van het plein een sfeervolle en aantrekkelijke ontmoetingsplek.

Op het plein vinden `ingetogen' activiteiten plaats die passen bij de sfeer van Kerstmis. Er komen verhalenvertellers, koren en singer-songwriters. Er is opera, een preview van de musical Dr. Doolittle met begeleiding van de Koninklijke Harmonie, culinaire wandelingen met 1001 smaken en een oudjaarsconcert. Speciaal voor de kinderen staat er een aantal nostalgische kermisattracties zoals een zweefmolen en een carrousel. Midden op de Parade komt een heel grote kerstboom.

Diverse initiatieven
Aan het thema van Bosch Winterparadijs - bezinning en sfeervol samenzijn - wordt door verschillende initiatieven invulling gegeven. Zo is de NCRV van 20 tot en met 23 december aanwezig voor opnamen voor het programma Joris' Kerstboom. Dit nieuwe programma met Joris Linssen wordt op Kerstavond uitgezonden.

Het Beraad van Kerken (BvK) verzorgt samen met De Protestantse Kerk Nederland op donderdag 23 december een speciaal kerstprogramma. Hierin wordt het verhaal van de geboorte van Jezus verteld, verbeeld en gezongen. Antje Monteiro en de band Bosco zingen de vijf meest populaire kerstsongs. Het publiek kan meedoen met deze grootse sing along. Voorafgaand vindt er in de Grote Kerk een kindermusical plaats en treden er koren op. Ook in de Sint-Jan kan men genieten van koren en is de kerststal te bezoeken.

Primeur
Bosch Winterparadijs beleeft zijn primeur. Bij succes krijgt het evenement de komende jaren een vervolg. Wellicht ook op andere plaatsen in de binnenstad. De gemeente wil daarbij ondernemers, organisaties en vrijwilligers meer en meer betrekken. De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch haakt dit jaar al aan met winterse vaartochten over de Binnendieze. Het vertrekpunt is op de Parade en er wordt opgestapt in het Voldersgat.

Zie voor het volledige programma: www.boschwinterparadijs.nl.