Ingezonden persbericht


Nr. 280 Hilversum, maandag 13 december 2010

NEDERLAND ZINGT KERSTTOUR KLAAR OM TE KNALLEN
Een sfeervolle en feestelijke belevenis!

De Nederland Zingt Kersttour staat te popelen om te beginnen. Dit nieuwe initiatief van de Evangelische Omroep vindt plaats van 20 tot en met 23 december in verschillende plaatsen in Nederland. Op 20 december begint de kersttour in Aalsmeerderbrug, gevolgd door Dordrecht (21), Steenwijk (22) en Ede (23). De ingrediënten voor de kersttour zijn een prachtig orkest, bijzondere artiesten, bekende én verrassende kerstliederen, en een sfeervol verlichte kerk. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/nederlandzingt.

Het is voor het eerst dat het bekende EO-programma Nederland Zingt met een feestelijke kersttour het land in gaat. De opening van de Nederland Zingt Kersttour is in de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug. Musici van die avond zijn bekende namen als Lucas Kramer, Mirjam Feijer, Forever Worship & band onder leiding van Marcel Koning, en het Hineni Kamerorkest onder leiding van Lubertus Leutscher. Andere solisten die aan de kersttour deelnemen zijn Lejony Morales en Marjo van Someren. De avonden beginnen om 20.00 uur.

Lucas Kramer
Lucas Kramer is één van de vaste artiesten die alle vier de avonden optreedt. Zijn passie voor muziek en zingen kreeg Lucas al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Zijn vader en moeder zongen allebei als solist bij diverse koren. Lucas bespeelt tijdens zijn jeugd de kornet (trompet) en behaalt alle diploma's op blaasgebied. Als hij eind jaren negentig gaat zingen in een christelijk mannenkoor komt zijn passie en gedrevenheid voor zingen naar boven. Inmiddels is Lucas Kramer steeds bekender in Nederland door onder andere diverse cd-opnames, ontelbare concerten en tv-optredens bij Nederland Zingt.

Website
Op de website van Nederland Zingt, www.eo.nl/nederlandzingt, staat meer informatie over de kersttour, zoals: het programma, de locaties, een persoonlijke uitnodiging van ds. Arie van der Veer en de mogelijkheid tot het reserveren van kaarten.

Nederland Zingt Kersttour, van 20 - 23 december 2010 in Aalsmeerderbrug, Dordrecht, Steenwijk en Ede. Aanvang: 20.00 uur. Presentatie: Mirjam Bouwman.
---

Noot voor de redactie,