NCRV

Schepper & Co aan tafel: Protestanten anno nu?

Ingezonden door NCRV op 17 december, 2010 - 10:29 Uitzenddatum:
maandag, 20 december, 2010 - 17:05
Zender:
Nederland 2

Wie worden er precies bedoeld met: de protestanten? Het lijkt van buitenaf een overzichtelijk eenduidige groep mensen, maar van binnen blijkt het juist een zeer gemeleerde groep met ieder hun eigen idee over God en rituelen. Zeker nu de kerken leeglopen is het des te belangrijker dat er gekeken wordt naar wat protestanten nog met elkaar verbindt.

Jacobine Geel ontvangt maandag in het NCRV-programma Schepper & Co aan tafel hoogleraar missiologie aan de Protestantse Theologische Universiteit Mechteld Jansen. Omdat religie volgens haar niet meer zorgt voor het uitwisselen en delen van alledaagse problemen, biedt het niet meer een gedeelde taal waarin we met elkaar kunnen spreken. Bovendien heeft iedere protestant een persoonlijk beeld van God. Dat uitspreken kan voor verbinding zorgen.

Verder zijn te gast striptekenares Gerrie Hondius en dominee Gert van de Meeberg. De afgelopen maanden hebben zij met plezier voor het programma Schepper & Co in het land verschillende religieuze en spirituele plekken bezocht om te kijken hoe die zich verhouden tot het protestantisme. Het leverde een zeer gevarieerde kaart en verrassende reportages op.

Programma:
Schepper & Co aan tafel
Website:
Schepper & Co aan tafel
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Bastienne Engel, 035 - 671 9273 of pers@ncrv.nl.
* ""