Persbericht
Gereglementeerde informatie

STRATEGISCHE ACQUISITIE VAN HET BRAZILIAANSE DEG FAGRON VERWERFT TOP 2-POSITIE IN GROOTSTE BEREIDINGSMARKT TER WERELD Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)1, 20 december 2010 ­ Arseus maakt vandaag bekend dat zij een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de acquisitie van het Braziliaanse DEG, een gerenommeerde leverancier van farmaceutische grondstoffen voor eigen bereidingen aan apotheken in Brazilië. Het in São Paulo gevestigde DEG is de nummer 2 in de Braziliaanse markt met een verwachte omzet van circa 25 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van DEG bedraagt circa 16%. DEG wordt vanaf 1 november geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus. Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "De acquisitie van DEG is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Fagron. Tot begin 2010 was Fagron alleen actief in Europa. Met de overname medio mei van het al volledig geïntegreerde Amerikaanse Gallipot en de overname van het Braziliaanse DEG is Fagron binnen één jaar de wereldwijde marktleider geworden. Er wordt thans actief gekeken naar acquisities in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika om dit wereldwijde marktleiderschap verder te versterken. Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie van zowel DEG als van Fagron, verwachten wij een snelle en soepele integratie waarbij nadrukkelijk gekeken zal worden naar de aanzienlijke synergie- en schaalvoordelen. Een project om het bredere productaanbod van Fagron op de Braziliaanse markt te introduceren, zal direct worden opgestart. Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen dat de voormalige eigenaren van DEG, Vanderlei Esteves, Walter Giarreta en Geraldo Dornelas, en het senior management hebben uitgesproken ten aanzien van de strategie van Fagron, en met hun toezegging om betrokken te blijven bij de verdere groei van DEG. Per 1 januari 2011 wordt Rafael Padilla, de succesvolle General Manager van Fagron Ibérica, benoemd tot General Manager van de Braziliaanse activiteiten van Fagron. Per dezelfde datum zal Juan Manuel Martin, de huidige Business Development Manager van Fagron Ibérica, Rafael opvolgen als General Manager." pagina 1 van 4

1

Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV. Arseus persbericht



De voormalige eigenaren van DEG: "Wij zijn ervan overtuigd dat DEG uitstekend past bij Fagron; zij zijn toonaangevend in alles wat met magistrale bereidingen te maken heeft en hebben de afgelopen 20 jaar een imposant trackrecord opgebouwd. DEG heeft sinds haar oprichting een uitstekende reputatie opgebouwd en is in Brazilië toonaangevend, vooral op het gebied van kwaliteit. De acquisitie biedt zowel voor DEG als voor Fagron veelbelovende kansen voor de toekomst." Over DEG DEG (www.deg.com.br) is in 1974 opgericht door de huidige verkopers, de heren Esteves, Giarreta en Dornelas. De door de ANVISA (Agência Nacional de Vigilância Sanitária) goedgekeurde GMP-productiefaciliteiten en het centrale magazijn van DEG zijn gevestigd in São Paulo. Met een verwachte omzet in 2010 van circa 25 miljoen is DEG de onbetwiste nummer 2 in de Braziliaanse markt. Circa 95% van de omzet is afkomstig van de verkoop van farmaceutische grondstoffen aan bereidingsapotheken. Industriële verkopen dragen voor circa 5% bij aan de omzet. Over de Braziliaanse markt Ondanks de wereldwijde economische crisis is de markt voor magistrale bereidingen in Brazilië de afgelopen jaren sterk gegroeid; een ontwikkeling die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten. In Brazilië heeft de patiënt veel keuzevrijheid waardoor deze sneller geneigd is om te kiezen voor een tailor-made magistrale bereiding welke vrijwel altijd minder bijwerkingen heeft en daardoor een waardevol alternatief is. Mede hierdoor is Brazilië met afstand de grootste markt voor magistrale bereidingen ter wereld. In Brazilië zijn er naast 25.000 gewone apotheken ook circa 7.000 bereidingsapotheken. Deze Farmácia de Manipulação zijn gespecialiseerd in het bereiden van tailor-made medicatie voor patiënten. De bereidingsapotheken bieden een uniek concept waarbij het directe contact tussen de apotheker en de voorschrijver over de mogelijkheden van en ontwikkelingen in tailor-made medicatie een belangrijke rol spelen. De bereidingsapotheken in Brazilië hebben een zeer hoog kennis- en kwaliteitsniveau.

Farmácia de Manipulação
Arseus persbericht

pagina 2 van 4



Buy-and-build strategie Fagron wil haar marktleiderschap in de snelgroeiende markt voor magistrale bereidingen verder versterken door een robuuste organische groei en een gefocuste buy-and-build strategie. De nadruk in Europa ligt op acquisities in de bestaande markten, en in Scandinavië en Centraalen Oost-Europa. Tevens wordt gekeken naar acquisitiemogelijkheden in de Verenigde Staten en in Canada. De overname van DEG biedt interessante mogelijkheden voor verdere uitbreiding in de Latijns-Amerikaanse regio. Bijkomende kredietfaciliteit Arseus heeft onlangs een bijkomende kredietfaciliteit van 100 miljoen met een looptijd tot 31 augustus 2012 afgesloten. Deze kredietfaciliteit is een aanvulling op de bestaande kredietfaciliteit van 200 miljoen met een looptijd tot 31 augustus 2012, die dateert van augustus 2007. Het belangrijkste financiële convenant van de gecombineerde faciliteit is gebaseerd op een netto financiële schuld / recurrente EBITDA-ratio van maximaal 3,25. Het syndicaat van banken voor zowel de bestaande als de bijkomende kredietfaciliteit bestaat uit ING (de coördinator en agent), KBC, BNP Paribas Fortis, Commerzbank en Dexia. Jan Peeters, CFO van Arseus: "De bijkomende kredietfaciliteit van 100 miljoen geeft Arseus voldoende financiële slagkracht om haar ambitieuze buy-and-build strategie, met name binnen Fagron, uit te voeren." Arseus werd tijdens de acquisitie van DEG bijgestaan door Allen & Overy, Brasil Pereira Neto Galdino Macedo (BPGM) en Deloitte. Conference call Ger van Jeveren (CEO) en Jan Peeters (CFO) zullen de acquisitie van DEG vandaag nader toelichten in een conference call. De conference call start om 09:30 uur CET. Vanaf 15 minuten voor aanvang kunt u inbellen op +31 10 713 72 95 (Nederland) of +32 24 01 52 59 (België).