C/TAC

PERSBERICHT
's-Hertogenbosch, 20 december 2010

Ctac ondersteunt optimalisatie internationale bedrijfsprocessen en SAP-systemen bij Mondo Minerals

Ctac helpt Mondo Minerals om wereldwijd marktleider in talkproducten te worden

Full-service ICT-dienstverlener Ctac ondersteunt de optimalisatie van de bedrijfsprocessen en SAP-systemen in alle Europese vestigingen en locaties van Mondo Minerals. Mondo Minerals is een internationale producent van innovatieve talkproducten. Ctac ondersteunt met deze optimalisatie de doelstelling van Mondo Minerals om de grootste marktleider ter wereld in talkproducten te worden. Mondo Minerals wil alle bedrijfsprocessen in één SAP-systeem verenigen om de samenwerking en groei tussen de zes Europese vestigingen en productielocaties te verbeteren. Vanuit haar specialistische kennis van SAP, business consultancy en ervaring in verandermanagement helpt Ctac Mondo Minerals bij het realiseren van meer efficiency door centralisatie en de juiste inzet van SAP-systemen voor zijn bedrijfsprocessen. Ctac levert voor dit project diensten als businessconsultancy, het opnieuw inrichten van de wereldwijde logistieke processen, functionele en technische SAP-diensten, project- en integratiemanagement en verandermanagement. De focus van het project ligt op procesverbetering en verandermanagement binnen de verschillende Europese culturen van Mondo Minerals. In dit internationale project gaan Mondo Minerals-medewerkers uit verschillende landen, vestigingen en locaties in één multidisciplinair team samenwerken. Het project bij Mondo Minerals is omstreeks medio 2011 voltooid. Mondo Minerals is 's werelds op een na grootste producent van talkproducten. De multinational is toonaangevend in innovatieve talkproducten die worden verwerkt in papier, verven, coatings, plastic, rubber, cordierietkeramiek, polyester plamuren en voedings- en persoonlijke verzorgingsproducten. In zijn vier productiefaciliteiten: in Finland (twee) en Nederland (twee) produceert het bedrijf in totaal 650.000 ton talk per jaar. "In Ctac hebben wij een SAP-specialist gevonden, die niet alleen ERP-software installeert. Deze partner is in staat om de gehele bedrijfsstructuur, alle processen en systemen te analyseren en komt vervolgens met een advies dat ons helpt om efficiënter werken mogelijk te maken. SAP is hierbij een middel en geen doel op zich", zegt Akin Kavur, CFO van Mondo Minerals. "Met de


1



ondersteuning van Ctac zijn we ervan overtuigd dat we wereldwijd de belangrijkste speler op de talkmarkt kunnen worden." "De keuze van Mondo Minerals onderstreept het vertrouwen van dit bedrijf in onze expertise. Bovendien bevestigt dit project onze uitstekende reputatie op het gebied van complexe SAPimplementaties en dat we grote, internationale, multiculturele projecten aankunnen", zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac. "Onze kracht ligt in een integrale combinatie van softwareimplementaties en businessconsultancy. Wij weten mensen in één team te verenigen, hoe verschillend de lokale culturen ook zijn. Zo kunnen wij voor onze klanten het beste uit ieder teamlid halen."

/

/

/

/

/

/

/

/

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2010 had Ctac 496 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.




C/TAC