Politie Gelderland-Midden

Onderzoek naar straatroven Arnhem-Zuid afgerond
Publicatiedatum: 20-12-2010 8:54:28

ARNHEM - Met de aanhouding van zes Arnhemse jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar denkt de recherche in Arnhem het onderzoek naar een zestal gewelddadige straatroven in Arnhem-Zuid te hebben afgerond.

Vrijdagavond 3 december werd op de Malburgse Bandijk een 15-jarige Huissenaar belaagd door een groep jongeren. Het slachtoffer zou zijn bedreigd en mishandeld waarbij de daders ook uit waren op zijn geld. Aangezien het slachtoffer geen spullen van waarde bij zich had lieten ze hem gaan. Gewaarschuwde agenten hielden kort daarop in de omgeving vier jongens aan in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Duiven en Arnhem, die aan de signalementen voldeden. Hiervan bleken er drie niet betrokken te zijn bij de poging tot beroving.

Vals geld
Uit dat onderzoek bleek dat deze drie met de poging tot beroving niets van doen hadden. Wel bleek dat ze een auto bij zich hadden die verduisterd was. Ook werd bij hen vals geld aangetroffen. De vier zullen zich hiervoor bij de rechter moeten verantwoorden maar zijn in afwachting daarvan inmiddels weer op vrije voeten.

Van fiets getrapt
In een vervolgonderzoek naar de poging beroving de 15-jarige Huissenaar kwamen nog 5 andere verdachte Arnhemmers in beeld. Zij werden in de loop van deze maand aangehouden en worden verdacht van een zestal andere straatroven op de Huissensedijk en Malburgse Bandijk die eind november en begin december van dit jaar door hen in wisselende samenstelling zouden zijn gepleegd. Daarbij werden de slachtoffers steeds van hun fiets getrapt en beroofd van hun fiets, geld en/of telefoon. Zes verdachten zijn voorgeleid bij de kinderrechter/rechter-commissaris. Het proces-verbaal zal binnenkort aan de Officier van Justitie te Arnhem worden ingezonden. (135420-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---