Ingezonden persbericht


WOONSTAD ROTTERDAM OPERATIONEEL MET WOCAS4ALL-MODULE VERKOOP

Gouda, 20 december 2010 - Wooncorporatie Woonstad Rotterdam werkt sinds 6 december met de nieuwe WOCAS4all-module Verkoop van Centric. De module is in samenwerking met Woonstad Rotterdam ontwikkeld en integreert volledig met het primaire systeem WOCAS4all.

De module Verkoop ondersteunt de medewerkers Commercie van Woonstad Rotterdam in het gehele verkoopproces: van verkoopvoorbereidingen - zoals het splitsen van complexen, het uitzetten van een taxatieopdracht en een open-huis-brief - tot het aanmaken van koopcontracten. Daarnaast is zowel het terugkoopproces als het aankoopproces van woningen in het kader van vastgoedontwikkeling geregeld. "Zo hebben we altijd een goed beeld van de stand van zaken", aldus Edwin Leenhouts, manager Commercie bij Woonstad Rotterdam. De module Verkoop is weliswaar samen met Woonstad Rotterdam ontwikkeld; ook andere woningcorporaties met WOCAS4all kunnen de module inmiddels afnemen.

Van geïsoleerd naar geïntegreerd
De afdeling Commercie werkte voorheen met een geïsoleerd informatiesysteem. De module Verkoop is geïntegreerd met WOCAS4all waardoor de procesondersteuning hiervan nu ook voor het verkoopproces benut kan worden. "Eindelijk overzicht!", zegt Edwin Leenhouts. "Door integratie met WOCAS4all kunnen we gebruik maken van de zogenaamde 'to do' lijsten; een praktische workflow toepassing die orde schept in de werkzaamheden van de medewerkers".

Keuze Centric
Woonstad Rotterdam heeft voor Centric gekozen vanwege de goede ervaringen met WOCAS4all en vanwege de goede aansluiting op deze huuradministratie. Leenhouts: "Een woning wordt nu eenvoudig overgeheveld van verhuur richting verkoop. Hiermee voorkomen we voorraadverschillen en lijden we geen onnodig tijdsverlies, met een lagere leegstand tot gevolg."

Over Woonstad Rotterdam
Woonstad Rotterdam is een grote stadscorporatie met bijna 55.000 woningen in haar bezit. Als enige Rotterdamse wooncorporatie heeft zij haar hele bezit uitsluitend in de stad zelf. Zo is zij in staat om haar deskundigheid in te zetten voor de stad die haar aan het hart gaat. Woonstad Rotterdam levert koop- en huurwoningen en diensten op maat voor de doorsnee Rotterdammer.

Over Centric voor woningcorporaties
Centric IT Solutions is al 30 jaar dé ICT-specialist voor woningcorporaties met de meest complete invulling voor alle ICT behoeften. Centric biedt woningcorporaties ondersteuning met complete softwarepakketten - standaard en op maat -, producten en diensten op het gebied van kantoorautomatisering, infrastructuren, beheer en outsourcing, consultancy en detachering.

----------------



Ingezonden persbericht