Ingezonden persbericht


Zwembad In de Dennen is Zwembad van het Jaar 2010

Zwembad In de Dennen uit Vorden is door de vakjury van de Zwembad van het Jaar Verkiezing uitgeroepen tot Zwembad van het Jaar 2010. In een eerdere publieke stemronde kozen bezoekers Zwembad In de Dennen al tot winnaar van de provincie Gelderland. "Het Gouden Startblok" werd officieel uitgereikt tijdens de finale van de Zwembad van het Jaar Verkiezing die plaats vond in Zwembad Calluna in Ermelo. Dit zwembad werd op 1 december al verkozen tot het Groenste Zwembad van Nederland en ontvingen het Groene Startblok.

Zilver

Ook werd er een Zilveren Startblok uitgereikt voor het zwembad dat op de meest originele manier aandacht besteedde aan de verkiezing. De vakjury heeft Sportfondsen Wageningen tot winnaar verkozen, omdat dit zwembad het voor elkaar kreeg om bij Paul de Leeuw op TV uitgebreid aandacht te besteden aan de verkiezing in de Madiwodo-show. Tevens blokkeerden zij een kruispunt om aandacht te krijgen voor de verkiezing.

Provinciewinnaars

De 12 provinciewinnaars bij de Zwembad van het Jaar Verkiezing 2010 zijn: Provincie Groningen: Zwembad De Barkhoorn
Provincie Friesland: Zwemcentrum Kollum
Provincie Limburg: Zwembad Landal De Lommerbergen
Provincie Overijssel: Het Heuveltjesbosbad
Provincie Drenthe: Zwembad Veenhuizen
Provincie Gelderland: Zwembad In de Dennen
Provincie Noord Holland: Het Koggenbad
Provincie Zuid Holland: Zwembad t Wilgerak
Provincie Noord Brabant: Zwembad De Dolfijn
Provincie Zeeland: Zwemschool Zeeland
Provincie Utrecht: Zwembad De Trits
Provincie Flevoland: Sportcentrum de Koploper

Winnaar all-inclusive reis naar Egypte
Eric Broeren stemde op het Leeghwaterbad en won door te stemmen een all-inclusive reis voor 2 personen naar Egypte! Deze reis is ter beschikking gesteld door Thomas Cook Travelshop in Zaandam.

Organisatie

De verkiezing van 'Zwembad van het Jaar' is een initiatief van Ikzwem.nl in samenwerking met onder andere NPZ|NRZ, RECRON, KNZB, Greenchoice, Buurtlink.nl en Vote Company. Meer informatie is te vinden op www.zwembadvanhetjaar.nl.