Ingezonden persbericht


-----------------------

20 december 2010

'De blik vooruit', 20ste Cultuur Historisch Jaarboek van Flevoland

Lelystad- Tijdens de decemberbijeenkomst in Nieuw Land op vrijdag 17 december werd het twintigste Cultuur Historisch Jaarboek voor Flevoland gepresenteerd. In 'De blik vooruit' wordt teruggekeken op het dynamische verleden van de provincie, maar wordt ook vooruitgeblikt op de toekomst.

Het Cultuur Historisch Jaarboek 2010 bevat dit jaar tal van onderwerpen. Bijvoorbeeld de bijzondere landschapskunst in Flevoland met de recente onthulling van Exposure van Antony Gormley. De geschiedenis van het 'gemaakte' Flevolandse landschap met daarbij de ontwikkelingen rond de aanleg van Oostvaarderswold. Uiteraard bevat het jaarboek ook het verslag van de spectaculaire resultaten van de opgraving bij de N23 nabij Swifterbant, waaronder de vondst van mogelijk het oudste skelet ooit gevonden in Nederland. Daarnaast bevat het jaarboek bijdragen van diverse o overheidsinstellingen en particuliere instanties waarmee Nieuw Land sinds jaar en dag intensief samenwerkt. De blik vooruit is vanaf 18 december 2010 te koop in de museumwinkel van Nieuw Land voor E 16,50.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.