Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

20 december 2010,

MARCO BORSATO SCOORT KERSTHIT VAN HET JAAR
ENSCHEDE ­ Het nummer Kerstmis van Marco Borsato is de kersthit van 2010. De plaat komt op nummer 7 nieuw binnen in de Winterse 50 en laat daarmee andere nieuwe kerstsingles van dit jaar achter zich, zoals van Train en Coldplay. Luisteraars van 150 omroepen in Nederland en België konden de afgelopen weken stemmen via www.winterse50.nl. De hitlijst wordt deze week bij alle omroepen uitgezonden.

Meest populaire kerstplaat is volgens de Winterse 50 nog altijd Last Christmas van Wham. Chris Rea met Driving home for Christmas en All I want for Christmas is you van Mariah Carey staan op plaats twee en drie. "Uiteraard doen de kerstklassiekers het ook dit jaar weer erg goed en het is dan ook erg lastig om Wham! van de eerste plaats te verdrijven", zegt initiatiefnemer Martijn de Lange. "Dat Marco Borsato dit jaar in de top 10 binnenkomt, is dan ook uniek. Het is nog nooit een artiest gelukt om uit het niets bij de populairste tien kerstplaten te eindigen. Marco, gefeliciteerd!"

De Winterse 50 is in het najaar van 2002 bedacht door Martijn de Lange van TV Enschede FM. Ruim 150 veelal lokale omroepen in Nederland en België zijn aangehaakt bij de actie en zenden de hitlijst tijdens de kerstdagen uit. Op www.winterse50.nl staat wanneer de hitlijst bij alle omroepen te beluisteren is.

Noot voor de redactie: (