Ingezonden persbericht


Persbericht

Pensioenbeheer Pensioenfonds Cultuur naar PGGM

PGGM gaat het pensioenbeheer en de bestuursondersteuning voor Pensioenfonds Cultuur op zich nemen. PGGM neemt ook de uitvoeringsorganisatie Kunst en Cultuur over.

In 2009 heeft Pensioenfonds Cultuur aangegeven op zoek te gaan naar een andere uitvoeringsorganisatie voor het pensioenbeheer om de continuïteit en ontwikkeling van de dienstverlening aan de deelnemers te kunnen garanderen. Kunst en Cultuur heeft in 2009 aangegeven op zoek te gaan naar een fusie- of overnamepartner. Beide organisaties hebben PGGM als partner gekozen. Op termijn zullen alle activiteiten van Kunst en Cultuur worden geïntegreerd binnen PGGM. Dienstverlening aan andere huidige relaties van Kunst en Cultuur zullen worden gecontinueerd. Het vermogensbeheer van het Pensioenfonds Cultuur wordt al sinds begin 2010 uitgevoerd door PGGM. Martin van Rijn, Chief Executive Officer van PGGM: "Wij zijn verheugd dat wij voor zowel Pensioenfonds Cultuur als Kunst en Cultuur een toekomstbestendige oplossing kunnen realiseren. Dat is in het belang van deelnemers en medewerkers." Barbara Leach, voorzitter van het bestuur van Pensioenfonds Cultuur: "Wij hebben goede ervaringen met PGGM en we zien deze verdere samenwerking vol vertrouwen tegemoet. De kennis en schaalgrootte van PGGM zorgt ervoor dat de dienstverlening aan onze deelnemers ook in de toekomst behouden wordt".

Over PGGM
PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen. PGGM biedt pensioenfondsen een pensioenuitvoering bestaande uit pensioenbeheer, bestuursondersteuning & beleidsadvisering en integraal vermogensbeheer. PGGM beheert momenteel circa EUR 100 miljard van ruim 2,3 miljoen (oud-) werknemers.

Over Stichting Pensioenfonds Cultuur
Het pensioenfonds verzorgt de pensioenregeling voor ongeveer 400 werkgevers die actief zijn in de kunst- en cultuursector en bedient ruim 20.000 (oud)deelnemers en gepensioneerden. Pensioenfonds Cultuur is ruim twee jaar geleden ontstaan uit een juridische fusie tussen Stichting Pensioenfonds voor de Dans, Stichting Pensioenfonds voor het Nederlandse Theater, Stichting Pensioenfonds voor Kunst en Cultuur en Stichting Vroegpensioenfonds voor Kunst en Cultuur.

Zeist, 20 december 2010

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht