Twice en NOS tekenen huurovereenkomst


Media Academie nu officieel gevestigd in Villa Heideheuvel

HILVERSUM, 20101220 -- De Media Academie, hét opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia, blijft gevestigd in Villa Heideheuvel op het Media Park in Hilversum. Moederbedrijf Twice tekende deze week de officiële huurovereenkomst met eigenaar en grondbezitter NOS.

Het ondertekenen van het contract is een feestelijk moment. Dit geldt zowel voor Twice directeur Marcel van den Berg als voor Geert Hofman, die namens de NOS signeert.
"De Media Academie is omringd door omroepbedrijven en productiehuizen die het hart vormen van de Nederlandse radio- en televisiewereld", vertelt Geert Hofman. "Om in de opleidingsbehoeften van deze organisaties te kunnen blijven voorzien is een fysieke aanwezigheid op het park van groot belang. De NOS is dan ook heel blij dat de Media Academie in Villa Heideheuvel gevestigd blijft."

Rijke historie
In 2006 vestigt de toenmalige Stichting Media Academie zich in het pas gerenoveerde pand Heideheuvel 1, van oudsher bekend als herstellingsoord `Heideheuvel'. In de prachtige witte villa worden een restaurant ruimte ingericht, 2 Tv-studio's, editsuites, viewingruimtes, moderne multimediale training-, vergader- en kantoorruimtes. In 2009 worden Media Academie en Mediastages overgenomen door Twice, één van de grootste opleiders in Nederland. De afgelopen jaren is Villa Heideheuvel, naast de media gerichte evenementen, bij uitstek geschikt gebleken als locatie voor trainingen, vergaderingen, seminars en productpresentaties van 2 tot 80 personen. Daarmee is de villa dan ook hét vergader- en conferentiecentrum op het Media Park.

NOS vanuit Heideheuvel 1
De NOS heeft meerdere uitzendingen gemaakt in Heideheuvel 1. Het eerste programma dat daar vandaan kwam was M2, het wekelijkse praatprogramma op vrijdagavond, gepresenteerd door Mart Smeets en Maartje van Weegen. In de televisieseizoenen van 1999 en 2000 besteedden zij vanuit studio Heideheuvel aandacht aan actualiteiten en sport, afgewisseld met optredens. Ook zijn er programma's van Studio Sport opgenomen, zoals in de ochtend tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City en programma's tijdens het WK voetbal in 2002. Vandaag de dag worden deze studio's niet meer gebruikt door de NOS, maar door overige omroeporganisaties, productiehuizen en door de Media Academie om audiovisueel talent (verder) op te leiden.

Twice en de Media Academie
Als hét opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia, ontwikkelt de Media Academie professionals en jong talent in de mediabranche om hen in staat te stellen het vak beter uit te oefenen, aansluiting te houden bij nieuwe ontwikkelingen en hun professionele horizon te verbreden.
Het portfolio omvat trainingen en opleidingen in de volle breedte van het mediawerkveld gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van creatie, regie, productie, camera, montage, presentatie tot en met journalistiek en leidinggeven. Aangevuld met trainingen, seminars en workshops over nieuwe ontwikkelingen in het crossmedia vakgebied. Voor meer informatie over de Media Academie: www.media-academie.nl
Sinds 2009 maken Media Academie en Mediastages onderdeel uit van Twice, partner in opleiding en ontwikkeling voor de top 500 van bedrijven in Nederland. Het Twice hoofdkantoor is gevestigd in Driebergen met nevenvestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum en Zoetermeer. Voor meer informatie over Twice: www.twice.nl.