Brabantse publiceert boek over belevenissen als reisleidster


GRONINGEN, 20101129 -- Van Nicole van den Broek verschijnt op 20 december bij Uitgeverij PAMAC "'t Laatste rondje is van mij", een 694 bladzijden tellend geïllustreerd reisverhaal met avonturen die Nicole in twaalf jaar tijd als tourdirector, gids en tourleader heeft meegemaakt in de Dominicaanse Republiek, Sri Lanka, Thailand, Mexico, Guatemala, Belize, Honduras, Brazilië, Cyprus, Spanje, Tibet, India, China, Maleisië, Nepal, Borneo en Singapore.

Dit zijn dan meestal extreme avonturen, rare dingen en onmogelijke situaties die anderen zelden hebben meegemaakt. Zo heeft ze in de bak gezeten in Amman, een lijf vol bloedzuigers gehad in Sri Lanka, een poolparty met celebrities meegemaakt in Los Angeles, en dit is dan een kleine greep uit de vele verhalen die in "'t Laatste rondje is van mij" zijn opgetekend.

De verhalen zijn losse avonturen die Nicole aan haar oma geschreven heeft, maar het boek heeft toch een duidelijk begin en einde. Het boek is een chronologisch verhaal van haar leven geworden en leest makkelijk weg. Het is één levendig verhaal, zeer realistisch geschreven en het is alsof je er zelf bij bent. Alsof je bij Nicole in de bus zit, alsof ook jij in een plastic string in de Temazcal sauna in Mexico zit, alsof ook jij aan de rand van dat zwembad zit. Je ziet alles gebeuren en dat maakt het extra leuk om de verhalen van "'t Laatste rondje is van mij" te lezen.

Nicole van den Broek (1975) werd geboren in Brouwhuis, Noord-Brabant en besloot in 1998 haar leventje in Nederland te verruilen voor Sosua in de Dominicaanse Republiek. Vanaf dat moment is ze begonnen met het opschrijven van haar belevenissen. Dat deze verhalen nu zijn gebundeld, heeft ze te danken aan haar lieve omaatje. Oma Annie Verdonschot heeft al die jaren alle brieven, kaartjes en verhalen van Nicole in een doos bewaard.

't Laatste rondje is van mij - Nicole van den Broek
Genre: reisverhalen
ISBN: 978-94-90385-25-5
NUR: 508
Uitvoering: paperback, geïllustreerd
Aantal blz.: 694
Winkelprijs: ¤ 24,95
Verschijningsdatum: 20 december 2010

Uitgeverij PAMAC





Ingezonden persbericht