Ingezonden persbericht


20 december 2010, Utrecht

Uit de ban van emotie-eten

Een nieuwe oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Uit de ban van emotie-eten
Joanna Kortink en Greta Noordenbos
Paperback, 224 pagina's, inclusief cd
ISBN 978 90 215 4916 3
Prijs: ¤ 19,95

Verschijningsdatum:
20 december 2010

Veel mensen gaan eten als ze zich onrustig, moe, neerslachtig, onzeker, geïrriteerd of blij voelen. Dat leidt vaak tot overgewicht. Uit de ban van emotie-eten biedt een krachtige oplossing om de haat-liefdeverhouding met eten te doorbreken. Dit unieke zelfhulpboek leert je om van binnenuit beter om te gaan met eten en gewicht. Stap voor stap in negen weken!

De aanpak is gebaseerd op de meest recente psychologische kennis en praktijkervaring. De samenwerking tussen Joanna Kortink en Greta Noordenbos, beiden succesvolle auteurs op het gebied van eet- en gewichtsproblemen, heeft geresulteerd in een methode die zijn waarde heeft bewezen.

Uit de ban van emotie-eten is het eerste boek op het gebied van eet- en gewichtsproblemen dat de nieuwste therapeutische benaderingen - Mindfulness en Acceptance Commitment Therapie (ACT) - combineert. Dit boek biedt een overzichtelijk en praktisch programma met veel praktijkvoorbeelden en duidelijke richtlijnen. Dat werkt bijzonder motiverend en stimulerend, zeker in combinatie met de begeleidende cd. Stap voor stap leer je de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Eten is voortaan genieten, zonder je daarna schuldig te voelen.

De auteurs
Joanna Kortink is oprichter van Artiva, een centrum voor mensen met eet- en gewichtsproblemen. Zij schetst in dit boek haar eigen worsteling met eten en de wijze waarop zij hiervan loskwam. Greta Noordenbos doet onderzoek aan de Universiteit van Leiden naar de achtergronden, de behandeling en het herstelproces van mensen met eet- en gewichtsproblemen.