Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 15-11-2010

DE AVONTUREN VAN KRUIMELTJE TIJDENS KERSTVAKANTIE BIJ DE AVRO

De AVRO zendt gedurende de kerstvakantie dagelijks de jeugddramaserie De avonturen van Kruimeltje uit op Z@pp. De eerste aflevering wordt uitgezonden op maandag 20 december om 08.40 uur en om 17.40 uur. De tiendelige reeks gaat over de avontuurlijke belevenissen van een tienjarig zwerfjongetje in de grote stad. De avonturen van Kruimeltje is gebaseerd op het boek 'Kruimeltje' van Chris van Abkoude.

Kruimeltje is als baby afgegeven bij Vrouw Koster en weet niet wie of waar zijn ouders zijn. Hij slaapt als zwerfjochie vaker op straat dan bij Vrouw Koster in het 'alkoofwoninkie'. Toch valt er elke dag wel wat te beleven in de haven, de winkel van Wilkes en bij de commissaris met zijn scepter. De bengel pakt boeven, leidt een opstand tegen drankmisbruik, zorgt voor een doldwaze verkleedpartij tijdens een concert en begint een florerende handel in zelfgeplukte rozen. Ondertussen maakt Kruimeltje ook het leven van andere mensen een stuk aangenamer. Iedereen gunt het hem om zijn vader en moeder ooit terug te vinden, maar gaat hem dit lukken.......

Cast:
Kruimeltje Stefan Perrier
Verteller Guus Dam
Keessie Jany van Dooren
Spijker Neil van der Hulst Buikie Cas Smits
Baas Wilkes Pim Muda
Commissaris Sjoerd Pleijsier
Harry Volker Eric Bouwman
Lize/Vera Karien Noordhoff
Vrouw Koster Debbie Korper
Juffrouw Jacobs Jennifer van Brenk
Vader Keijzer Bob Schwarze

Schrijver Dick van den Heuvel Regie Jan Albert de Weerd

De avonturen van Kruimeltje, vanaf maandag 20 december dagelijks om 08.40 uur bij de AVRO op Z@pp. Dagelijks om 17.40 uur wordt de uitzending herhaald op Z@pp.