Gemeente Hoogeveen

MFC Nieuwlande: college stemt in met programma van eisen

3 december 2010 - B&W van Hoogeveen hebben in gestemd met programma van eisen voor het te bouwen multifunctioneel centrum in Nieuwlande.

Hoewel er nog niet gebouwd wordt, vordert de voorbereiding om zover te komen, gestaag. Na het convenant waarin alle partijen zich achter de afspraken over budget en oppervlakte schaarden, is nu het programma van eisen gereed. Dit programma van eisen regelt de samenwerking tussen de partijen, multifunctioneel ruimtegebruik, en de oppervlakte van de ruimtes per partij. Ook geeft het de uitwerking van de opgave, om van 3000 naar 2163 m2 vloeroppervlak te komen, zoals was vastgelegd door de raad in december 2009. Met het gereedkomen van dit document is een belangrijke stap gezet omdat hiermee deze taakstelling is ingevuld, en nu de basis is gelegd om het ontwerpproces voor het gebouw te starten.

Dorpsbijeenkomst

De gemeente zal op 20 december, om 20:00 uur in Dorpshuis 't Dwarsgat een nadere toelichting geven op het document, en op de stappen die de komende tijd met elkaar gezet gaan worden om het MFC in Nieuwlande te realiseren. Alle dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom.

Meer informatie, en het programma van eisen is te vinden op www.hoogeveen.nl/mfc