Ingezonden persbericht


Persbericht

Nikoo in zee met Beep! Beep! Back up the Truck
Tweede mini album 'Friends & Family' verschijnt 20 December

08.12.2010 Utrecht. De Eindhovense noise-popformatie Nikoo zal haar volgende mini album uitbrengen bij het Utrechtse kwaliteitslabel Beep! Beep! Back up the Truck. 'Friends and Family' verschijnt uitsluitend als digitale release en is vanaf maandag 20 december te downloaden. Het nummer Shameless is vanaf vandaag alvast te beluisteren.

Friends and Family
De bandleden van Nikoo ontmoetten elkaar begin 2010 voor het eerst in Studio 58 te Eindhoven waar zij in slechts drie dagen hun gelijknamige debuut componeerden en opnamen. Ook opvolger 'Friends & Family' werd in recordtempo uitgewerkt en opgenomen. Evenals haar voorganger zal het album uitsluitend digitaal uitgebracht worden tegen een 'pay what you want' tarief. Gerenommeerd muziekfotograaf Nick Helderman zal de release van artwork voorzien. Het zeven nummers tellende mini album is vanaf maandag 20 december te downloaden vanaf de website van label en band.

Beep! Beep! Back up the Truck is erg blij met de samenwerking. "We houden Nikoo al vanaf dag één in de gaten en hebben enorme bewondering voor hun unieke sound, productiviteit en kneitersharde live performance", aldus mede-eigenaar Nicolai Adolfs. "Zonder meer een prachtige aanvulling op ons eclectische rooster."

Eurosonic 2011
Nikoo begint het nieuwe jaar sterk met een optreden tijdens Eurosonic 2011 op woensdag 12 Januari. Opnames voor het derde album en de eerste Europese tour staan op de planning voor het eerste kwartaal van 2011.