Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 15-12-2010

AVRO MAAKT DE FEESTDAGEN COMPLEET

Gedurende de feestdagen brengt de AVRO met diverse programma's de kerstsfeer in de huiskamer. Programma's voor de gehele familie of juist de kunstliefhebber ontbreken niet.

Tijdens de kerstvakantie start de feestelijke programmering met de dagelijkse familieserie de Avonturen van Kruimeltje. De tiendelige reeks gaat over de avontuurlijke belevenissen van een tienjarig zwerfjongetje in de grote stad. De avonturen van Kruimeltje is gebaseerd op het boek 'Kruimeltje' van Chris van Abkoude.

Op Eerste kerstdag wordt traditiegetrouw de Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest rechtstreeks uitgezonden op radio en televisie. Solist dit jaar is sopraan Eva-Maria Westbroek. Zij brengt tijdens de Kerstmatinee Wagners Wesendonkliederen ten gehore. Aansluitend speelt het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van Mariss Jansons, de Zevende symfonie van Ludwig van Beethoven.

Tweede kerstdag zendt de AVRO een TV-Monument uit over Ramses Shaffy en een speciale aflevering van AVRO Close Up over de 65 jarige artistieke duizendpoot Herman van Veen. Daarnaast een eerbetoon van het Metropole Orkest aan de koning van Antilliaanse dansmuziek: Doble-R in Het Metropole Orkest speelt Antilliaanse dansmuziek: Ode aan Doble R.

Op 29 december een verslag van de 26e editie van Night of the Proms. Onder begeleiding van het symfonieorkest Il Novecento, onder leiding van Robert Groslot, paseren Club-zanger Boy George, John Miles en tijdloze poplegendes als Grace Jones, John Fogert en Barry Hay de revu. Op nieuwjaarsdag brengt AVRO's KunstUur de speciale documentaire Dauw. In de film over het ontstaan van kunst vertelt kunstenaar Marc Mulders over zijn leven, passies en kwetsbaarheid. Tenslotte op zondag 2 januari een compilatie van de show van Wende Snijder.

Daarnaast brengt de AVRO diverse programma's nogmaals tijdens de feestdagen; AVRO Musical Kerstgala, Herman van Veen zingt, Tribute Toon en In de ban van Bannink.

De Avonturen van Kruimeltje, vanaf maandag 20 december dagelijks om 08.40 en 17.40 uur op Z@pp.

AVRO Musical Kerstgala, zaterdag 25 december om 09.45 uur op Nederland 1.

Kerstmatinee, zaterdag 25 december om 15.00 uur op Nederland 2 en Radio 4.

TV Monument: Ramses Shaffy, zondag 26 december om 12.10 uur op Nederland 1.

Herman van Veen zingt, zondag 26 december om 14.25 uur op Nederland 1.

Het Metropole Orkest speelt Antiliaanse dansmuziek: Ode aan Doble R. zondag 26 december om 23.05 uur op Nederland 2.

AVRO Close Up: Onbelangrijk Belangrijk - Herman van Veen 65 jaar, zondag 26 december om 18.25 uur op Nederland 2.

Night of the Proms, woensdag 29 december om 18.30 uur op Nederland 2.

Tribute Toon, vrijdag 31 december om 0.05 uur op Nederland 2.

AVRO KunstUur: Dauw, zaterdag 1 januari om 15.40 uur op Nederland 2.

In de ban van Bannink, zondag 2 januari, om 17.10 uur op Nederland 2.

Wende, zondag 2 januari om 23.00 uur op Nederland 2.