Persbericht

Salesforce.com introduceert Force.com 2, het Cloud 2-platform, met vijf nieuwe diensten voor het bouwen van Cloud 2-applicaties ~ nieuwe Appforce-, Siteforce-, VMforce-, ISVforce- en Heroku-diensten bieden organisaties snelste manier om cloud-, mobiele en social-applicaties te bouwen ~

Utrecht, 20 december 2010 - Salesforce.com, de onderneming voor zakelijke cloud computing, introduceert vijf nieuwe zakelijke cloud-platformdiensten om Cloud 2-applicaties te bouwen, te weten Appforce, Siteforce, VMforce, ISVforce en Heroku. Force.com 2 elimineert hardware- en softwarecomplexiteit en geeft bedrijven, IT en ISV's de mogelijkheid om elke applicatieontwikkeling op hun backlog te versnellen.

Force.com 2, het Cloud 2-platform
Force.com versnelt het proces van applicatieontwikkeling door de complexiteit van het beheer en onderhoud van de software- en hardware-infrastructuur te elimineren. Met de nieuwe Force.com 2 zakelijke cloud-platformdiensten, waaronder Appforce, Siteforce, VMforce, ISVforce en Heroku, zijn er oplossingen om elk applicatieontwikkelingsproject in de IT-backlog te versnellen:


· Appforce - lever snel en gemakkelijk collaborative departementale applicaties Appforce helpt organisaties bij het leveren van sterke en schaalbare departementale applicaties. Gebruikers kunnen formulieren bouwen, rapporten op maat maken, bedrijfsprocessen visueel ontwikkelen en ervoor zorgen dat deze allemaal meetbaar en controleerbaar zijn. Ook kunnen zij automatisch collaboration met Salesforce Chatter toevoegen. Toonaangevende organisaties als Avon, Japan Post en Thomson Reuters hebben meer dan 185.000 applicaties gebouwd op Appforce.


· Siteforce - revolutionaire manier om perfecte websites te bouwen zonder code Het bouwen van websites gaat erg langzaam en moeizaam wanneer er steeds nieuwe verzoeken komen voor nieuwe landing pages, nieuwe producten en nieuwe campagnes. Daarnaast is het voor website-ontwikkelaars niet gemakkelijk de social, mobiele en real-time features toe te voegen die organisaties tegenwoordig vaak eisen. Siteforce geeft zakelijke gebruikers de tools om eenvoudige aanpassingen te doen en geeft webontwikkelaars de middelen om snel krachtige websites te leveren.

Siteforce maakt het gemakkelijk om pagina's op te stellen, inhoud te beheren en eerder gebouwde componenten te hergebruiken, allemaal in real-time. Websites die gebouwd zijn op Siteforce profiteren van het draaien op salesforce.com's betrouwbare wereldwijde infrastructuur. Toonaangevende organisaties als Dell, Starbucks en METI hebben al meer dan 20.000 websites op Siteforce gebouwd en gedraaid.


· VMforce - de weg naar de cloud voor 6 miljoen Java-ontwikkelaars Met VMforce, het partnerschap van salesforce.com met VMware, hebben 6 miljoen Java-ontwikkelaars toegang tot de cloud. VMforce laat ontwikkelaars gebruik maken van de bestaande Java-expertise en de voordelen van cloud computing om nieuwe zakelijke cloud-, social, real-time en mobiele applicaties te bouwen. Met VMforce kunnen Java-ontwikkelaars hun Java-applicaties draaien op Force.com door gebruik te maken van de meest populaire omgeving voor Java-ontwikkelaars, het Spring Framework en Eclipse IDE. Ze kunnen gebruik maken van open standaarden zoals JPA voor zakelijke Java-ontwikkeling. VMforce is nu beschikbaar als private beta.


· Heroku - het toonaangevende Ruby cloud-applicatieplatform Heroku is het toonaangevende Ruby platform-as-a-service. Dit platform is gebouwd om te werken in een open omgeving en behaalt voordeel uit de Ruby-taal. Ruby is de meest toonaangevende ontwikkeltaal geworden die wordt gebruikt om next-generation applicaties te schrijven die social, collaborative en real-time toegang tot informatie bieden op mobiele apparaten. Op dit moment heeft Heroku meer dan 105.000 applicaties die geschreven zijn door een enthousiaste groep Ruby-ontwikkelaars.


· ISVforce - ISV's hebben de mogelijkheid om snel multi-tenant cloud-applicaties te bouwen en leveren ISV's hebben vele nieuwe kansen, met meer apparaten te ondersteunen, snelle applicatieontwikkeling en cyclusverzoeken te updaten en een verschuiving naar het ontwikkelings- en leveringsmodel voor de cloud. ISVforce biedt ISV's uitgebreide diensten, trials en provisionering, automatische upgrade-mogelijkheden, de AppExchange marktplaats voor cloud-applicaties en een real-time console voor het monitoren van klantgebruik en adoptie. ISVforce plaatst al deze diensten en de kracht van multi-tenancy en salesforce.com's betrouwbare wereldwijde dienstinfrastructuur achter alle ISV-applicaties. Toonaangevende ISV's, inclusief Blackboard, BMC, CA en vele anderen maken gebruik van ISVforce om applicaties te bouwen en aan te bieden.

Force.com 2: het Cloud 2-platform
Force.com 2 is de snelle en open manier om Cloud 2-applicaties te bouwen. Cloud 2 vertegenwoordigt een nieuwe generatie zakelijke, real-time applicaties die social en mobiel zijn en gebouwd zijn in de cloud. Onderzoek van verschillende analistenorganisaties laat zien dat het bouwen van applicaties op Force.com zo'n vijf keer sneller is dan het bouwen op traditionele on-premise platforms. Het Force.com-platform is open en gemakkelijk toegankelijk voor andere cloud-applicaties en -platforms, zoals Amazon Web Services, Google App Engine en via zijn Web services API's.

Force.com 2 biedt een uitgebreid ontwikkelingsplatform voor applicaties, inclusief de features voor formulieren, processen, analyse en zoek-, social en mobiele features die ontwikkelaars nodig hebben. Deze draaien allemaal op de betrouwbare infrastructuur van salesforce.com. Force.com 2 bevat ook een geïntegreerd gegevensmodel, regels voor het delen van informatie, een beveiligingsmodel en een social-gegevensmodel. Ontwikkelaars kunnen zo focussen op het bouwen van innovatieve applicaties zonder de infrastructuur te beheren.

Force.com 2: het toonaangevende zakelijke cloud-platform Nu de overgang naar Cloud 2 versnelt en de vraag naar social, mobiele en real-time zakelijke applicaties groeit, wordt Force.com steeds vaker ingezet. Hierdoor wordt de positie van het toonaangevende cloud-platform versterkt.


· 185.000+ applicaties zijn inmiddels gebouwd op het Force.com-platform.
· 310.000+ ontwikkelaars doen mee aan het developer.force.com-programma.
· De diensten van salesforce.com behandelen gemiddeld 400.000.000 transacties per dag en 25 miljard transacties in het laatste kwartaal.
· De 25 miljard transacties zijn met een gemiddelde snelheid van 300ms behandeld.
· Ongeveer 45% van de transacties betreft API-meldingen. Dit geeft een indicatie van de adoptie en integratie van de diensten van salesforce.com met de IT-omgeving van de klanten.

AppExchange - de toonaangevende cloud computing-marktplaats De salesforce.com AppExchange blijft de toonaangevende cloud computing-marktplaats met op dit moment meer dan 1.000 beschikbare applicaties. ISV's maken verschillende soorten zakelijke applicaties beschikbaar in de cloud op de AppExchange, inclusief financiën, human resources, IT-beheer, analyses, integratie en veel meer.


· 1.000+ applicaties staan nu op de AppExchange.
· 364.000+ applicatietesten hebben op de AppExchange plaatsgevonden.
· 690.000+ applicaties zijn via de AppExchange geïnstalleerd.
· Venture capital organisaties hebben meer dan $1 miljard geïnvesteerd in bedrijven op de AppExchange.

CA Identity Manager is de 1.000ste applicatie op de AppExchange. Het ondersteunt de provisionering en de-provisionering van gebruikers van cloud-applicaties die op Force.com zijn ontwikkeld. CA Identity Manager maakt het voor klanten ook makkelijk om wachtwoorden te beheren en enkele 'schrijf je in op Force.com'-applicaties te verzorgen wanneer deze gekoppeld zijn aan CA SiteMinder. CA Identity Manager is beschikbaar voor toepassing op AppExchange 2 via http://www.salesforce.com/appexchange. CA Idea Vision- en CA Product Vision-applicaties zijn ook onderdeel van de AppExchange. De producten zijn gebouwd op Force.com en zijn onderdeel van de nieuwe oplossingen voor project- en portfoliobeheer van CA Technologies. Deze oplossingen zorgen voor innovatie binnen de organisatie voor zowel traditionele ontwikkelingen als nieuwe Agile-projecten.

Commentaar op het nieuws:

- "Met deze vijf nieuwe diensten voor het bouwen van Cloud 2-applicaties kunnen bedrijven snel en gemakkelijk ieder project voor applicatieontwikkeling op hun backlog uitvoeren", zegt George Hu, EVP platform, marketing en corporate development, salesforce.com. "Force.com 2 is het juiste zakelijke cloud-platform omdat het de snelste weg naar succes biedt voor organisaties, IT en ISV's."
- "CA Technologies laat zijn toewijding aan cloud computing zien op Force.com door onze deelname in salesforce.com's AppExchange 2. Het succes van onze CA Agile Vision-applicatie op de AppExchange laat ons het voordeel zien van deelname aan de salesforce.com community. We gaan verder met het bouwen van oplossingen op en voor het Force.com-platform", zegt Dave Hansen, general manager, Management Products and Solutions bij CA Technologies.
- "Er is geen vergelijking met de snelheid en tijd dat we iets op de markt kunnen zetten zoals we dit met Force.com kunnen doen", zegt Jason Fung, CIO bij Pro-Bel. "Wanneer we voor het bouwen van de applicaties gebruik zouden maken van on-premise applicatieontwikkeling zouden we veel teams nodig hebben en vele middelen. We zijn nu in staat om applicaties op maat te bouwen die meekunnen met het karakter van onze organisatie en onze klanten iets in weken kunnen bieden in plaats van maanden."

Aanvullende informatie

- Video tutorials over Force.com zijn op YouTube beschikbaar via: http://www.youtube.com/user/salesforce#g/c/401F0EF5959CD197
- Klik hier voor meer informatie over deelname aan de AppExchange
- Klik hier voor een video over hoe de AppExchange te gebruiken en cloud-applicaties uit te breiden naar alle medewerkers

Prijs

- Prijzen beginnen bij ¤0 voor Force.com Free of ¤15 voor Force.com One App
- ISV's die geïnteresseerd zijn in het bouwen van applicaties op Force.com kunnen voor meer informatie kijken op http://www.salesforce.com/partners