Ingezonden persbericht


Premies basisverzekering gestegen met 30 tot 50%!

AnderZorg, CZDirect, FBTO, OHRA en Zekur kennen laagste premie basisverzekering, maar premies stegen met meer dan 30% sinds 2006

Uit het vijfde MoneyView Special Item blijkt dat er een enorm aanbod is aan Zorgverzekeringen, met daarbinnen een zeer uiteenlopende kwaliteit. Hoewel het aantal aanbieders eigenlijk beperkt is (bijna 90% van de markt is in handen van 4 grote verzekeraars) heeft de klant de keuze uit ruim 50 basisverzekeringen en bijna 150 aanvullende ziektekostenverzekeringen. MoneyView vergeleek de prijs van de basisverzekeringen en de kwaliteit van de (dekkingen van de) aanvullende verzekeringen. Omdat de basisverzekeringen in de zorg in kwaliteit vrijwel niet verschillen, is hier de prijs van doorslaggevend belang. De prijs van deze basisverzekeringen is evenwel spectaculair gestegen sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Bij het vergelijken van de premies tussen 2006 en 2011 moet er rekening gehouden worden met de veranderde stelsels voor eigen risico's en no-claim vergoedingen, maar de premie is afhankelijk van de individuele situatie gestegen met minimaal 30% en in de extreemste gevallen zelfs met meer dan 50%.

MoneyView Productrating

Het Special Item Zorgverzekeringen start met de MoneyView ProductRating, het 'sterrensysteem' waarbij MoneyView financiële producten beoordeelt op prijs en kwaliteit van de voorwaarden en dekkingen.

5-sterren producten 'Prijs' voor Basisverzekeringen
. AnderZorg - Basisverzekeringen (E 91,25)

. CZDirect - Natura Direct (E 95,00)

. FBTO - Basisverzekeringen (E 95,00)

. OHRA - Zorg Compact (E 95,00)

. Zekur - Gewoon Zekur (E 88,88)

5-sterren producten 'Kwaliteit' voor Aanvullende verzekeringen
. Amersfoortse - Aanvulling Optimaal

. Avéro Achmea - AV Excellent

. CZ AV Supertop

. Friesland - AV Excellent

. Kiemer - AV Ayla

. ONVZ - Superfit en Topfit

5-sterren producten 'Kwaliteit' voor Aanvullende tandheelkundige verzekeringen
. CZ - Uitgebreide Tandarts

. Goudse - TV Top

. OZF Achmea - Tand Royaal

. Trias - Tand Totaal

. Univé - Tand Best

. VGZ - Tand Best

Voor de ProductRating 'Kwaliteit' zijn 148 aanvullende ziektekostenverzekeringen vergeleken op 274 productkenmerken, met name de uitgebreidheid van de dekkingen. Er zijn voor diezelfde ProductRating 'Kwaliteit' 67 tandheelkundige verzekeringen vergeleken op 40 productkenmerken.

Over MoneyView en het Special Item

MoneyView is het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. MoneyView volgt op dagelijkse basis de productontwikkelingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, beleggingsproducten en bancaire producten. Met producten als de ProductManager, Advisa Online en AeQuote Online biedt MoneyView productvergelijkings- en benchmarkoplossingen voor banken, verzekeraars en adviseurs. In het gratis MoneyView Special Item worden op maximaal 4 A-tjes de belangrijkste markt- en productontwikkelingen op een rij gezet en wordt de MoneyView ProductRating toegekend. Met het Special Item biedt MoneyView aanbieders en adviseurs een beknopt en overzichtelijk marktoverzicht en productvergelijking in één. Het MoneyView Special Item is gratis te verkrijgen voor iedereen die zich aanmeldt op www.specialitem.nl.


Noot voor redacties

Voor meer informatie (