Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 20 december 2010

Convenant getekend met afspraken voor Veilig Uitgaan

Uitgaan in de Amerfoortse binnenstad moet gezellig en veilig zijn. In het convenant Veilig Uitgaan zijn afspraken gemaakt om door middel van tal van maatregelen daar aan te werken.

Burgemeester Lucas Bolsius heeft het convenant zaterdagavond 18 december om half twaalf ondertekend, met vertegenwoordigers van de politie, openbaar ministerie, Art. 1 Midden-Nederland, brandweer en Koninklijk Horeca Nederland afdeling Amersfoort. In het convenant staan samenwerkingsafspraken om het uitgaan in Amersfoort veilig te houden.

Zo worden hierin de maatregelen zoals het Weekendarrangement, de Collectieve Horecaontzegging en camera­toezicht genoemd, die worden ingezet om raddraaiers aan te pakken. Ook zijn in het convenant afspraken gemaakt over het tegengaan van alcohol- en drugsmisbruik en over brandveiligheid.

Burgemeester Bolsius heeft na afloop van de ondertekening nader kennis gemaakt met het uitgaansleven tijdens een ronde door de stad met medewerkers van de brandweer en de politie. Het convenant is verder ondertekend door Hans van Geest (districtscommandant brandweer, Veiligheidsregio Utrecht), Vincent Tomassen (Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Amersfoort), districtschef Gerda van Leeuwen van politie Utrecht district Eemland zuid, districtsofficier van justitie Maarten Vuylsteke (Openbaar Ministerie arrondissementsparket Utrecht) en Franck Wagemakers van Art. 1 Midden Nederland.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort