Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 20 december 2010




Gemeente De Wolden beperkt strooiroute

Vanaf afgelopen vrijdag heeft de gemeente De Wolden haar strooibeleid aangepast. De Wolden ziet zich genoodzaakt het strooibeleid aan te passen vanwege het dreigende tekort aan zout. Alleen op de belangrijkste wegen wordt nog gestrooid. Het gaat hierbij om de verbindingswegen tussen de dorpen, de busroutes, de aan- en afvoerwegen van de industrieterreinen en de doorgaande fietsroutes.

Daarnaast is besloten bij hevige sneeuwval meer sneeuwschuivers in te zetten, waardoor er minder zout nodig is.


Duur beperkte strooiroute

Hoe lang het aangepaste strooibeleid van kracht zal zijn, hangt af van de weersomstandigheden en wanneer er weer voldoende zout geleverd wordt. De gemeente raadt iedereen, die op welke manier dan ook de weg opgaat, aan extra voorzichtig te zijn en rekening te houden met eventuele gladheid.

Enkele tips

Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers, geeft de gemeente graag de volgende tips:
. Luister tijdig naar het weerbericht.
. Als u 's ochtends de ruiten van uw auto moet krabben, dan is de kans op gladheid groot.
. Houd altijd rekening met het opvriezen van het wegdek, bijvoorbeeld op windluwe plekken. Pas daarom altijd uw snelheid aan als het vriest of dreigt te gaan vriezen, ook als er gestrooid is.
. Bruggen en op- en afritten kunnen vaak na een strooibeurt nog glad zijn.
. Haal geen sneeuwschuivers en strooiauto's in. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.
. Voorkom onveilige situaties die ontstaan door het schoonmaken van uw eigen terrein. Dit kan door de sneeuw niet op de openbare weg te schuiven, maar in de berm.
. Houd rekening met andere weggebruikers. Daar waar fiets- en voetpaden niet goed begaanbaar zijn, moeten voetgangers, fietsers en automobilisten gebruik maken van dezelfde weg.

Bestrijden van gladheid

De gemeente heeft een contract afgesloten met de leverancier van pekelwater en strooizout. Daarin is afgesproken dat zij in principe binnen drie dagen, inclusief het weekend, nieuw zout leveren. Door het aanhoudende slechte weer ontvangt de gemeente eens per drie a vier dagen een leverantie voor de belangrijkste wegen in De Wolden.

Meer informatie

Voor meer informatie over gladheidbestrijding, kunt u contact opnemen met de gemeente, T. 14 0528. U kunt hier ook terecht voor meldingen over de gladheidbestrijding.