Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wedstrijd waardering vrijwilligers

Burgemeester en wethouders belonen vrijwilligers

BARENDRECHT (maandag 20 december 2010) - Het college van burgemeester en wethouders schrijft een wedstrijd uit om vrijwilligers in Barendrecht extra in het zonnetje te (laten) zetten. Organisaties kunnen tot en met 21 januari 2011 een idee aandragen voor het waarderen van hun vrijwilligers. De zes organisaties met het beste voorstel krijgen een (geld)prijs om hun idee te realiseren.

Wethouder Cees Versendaal: 'Het college heeft veel waardering voor de vele activiteiten van vrijwilligers. Zij zetten zich op allerlei manieren geheel belangeloos in voor hun medemens. Wij hebben ze nu en in de toekomst hard nodig! De samenleving heeft te maken met een tijd waarin financiële krapte wordt ervaren. De beschikbare middelen zetten we graag functioneel in om het maatschappelijk leven te versterken.'

Plan indienen

Organisaties kunnen een plan schrijven waarin naar voren moet komen op welke manier zij hun vrijwilligers willen waarderen en om hoeveel vrijwilligers het gaat. De voorkeur gaat uit naar ideeën waarbij een verbinding vanuit de organisatie wordt gelegd met andere verenigingen en lagen van het maatschappelijk leven. De plannen kunnen tot en met 21 januari opgestuurd worden naar Stichting Alle-r-hande (t.a.v. Servicepunt Vrijwilligers & Activering, Binnenlandse Baan 118, 2991 CA Barendrecht of via email: sva@alle-r-hande.net). Inzendingen die later binnen komen dan 21 januari kunnen helaas niet meer meedingen.

Beloning

Een onafhankelijke jury kiest uit alle inzendingen zes ideeën. De zes organisaties met het beste voorstel krijgen op 24 februari een waarderingsprijs. Zo kunnen zij het idee ook daadwerkelijk voor hun vrijwilligers realiseren. De (geld)prijzen worden beschikbaar gesteld door de gemeente. De hoogte wordt via een verdeelsleutel bepaald. De minimale prijs bedraagt in ieder geval ¤ 500,- per winnende organisatie.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij Stichting Alle-r-hande; telefonisch via (0180)626437 of op www.alle-r-hande.nl (zie de nieuwsbrief op de pagina van het Servicepunt Vrijwilligerswerk & Activering).




Gemeente Barendrecht