Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De Graaff en Schut nieuwe 'stemmen' sportforum

HILVERSUM, 20 december 2010 - Dione de Graaff en Henry Schut zijn met ingang van het nieuwe jaar de nieuwe, vaste 'stemmen' van het sportforum van NOS Langs de Lijn, dat iedere zaterdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur te beluisteren is op Radio 1. De Graaff en Schut - die Jurgen van den Berg in deze rol opvolgen - nemen afwisselend de presentatie voor hun rekening. Van den Berg heeft de NOS laten weten zijn werkzaamheden bij de NOS niet langer te kunnen combineren met zijn werk voor de NCRV.

Dione de Graaff is zaterdag 15 januari voor het eerst te horen tijdens het sportforum, Schut 'debuteert' een week later (22 januari). Robbert Meeder blijft, indien één van beiden niet beschikbaar is, de vaste vervanger.

Zowel Dione de Graaff als Henry Schut zijn reeds 'oude bekenden' voor de luisteraars van NOS langs de Lijn. De Graaff presenteert regelmatig de avondeditie van het radioprogramma en was afgelopen zomer dagelijks te horen bij Radio Tour de France. Schut heeft elke dinsdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur 'dienst' bij Langs de Lijn.

Tijdens het sportforum schuiven - naast vaste gast Ton Boot - iedere zaterdagmiddag twee journalisten uit de sportwereld aan om de actuele gebeurtenissen op sportgebied te bespreken.