Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-12-2010

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 20 december
Nederland 1 - 20.30 uur

COMPENSATIE WOEKERPOLIS LEIDT TOT NOG HOGERE KOSTEN

Het TROS-programma RADAR roept in de uitzending van vanavond de kijkers op om hun verzekeraar en/of tussenpersoon om duidelijke informatie te vragen over hun woekerpolis. Deze informatie kan worden gebruikt om te beslissen of de woekerpolis moet worden afgekocht. Voor veel verzekerden kan het financieel aantrekkelijk zijn om met de polis te stoppen. Daarnaast wordt in deze voorbeeldbrieven ook om een aanbod voor een nieuw en beter product gevraagd.

De voorgestelde compensatieregeling leidt namelijk vaak tot een teleurstellend compensatiebedrag. Daarnaast hebben veel verzekerden nog steeds geen duidelijkheid gegeven over de hoogte van de compensatie.

De consumentenrubriek laat in de uitzending van vanavond zien dat de compensatieregeling voor woekerpolissen gebruikt kan worden om nog meer kosten in te houden dan voorheen.

Volgens de compensatieregeling mag in veel gevallen jaarlijks tot 2,45 procent van de waarde worden ingehouden aan kosten. Dit is in bepaalde gevallen meer dan er momenteel wordt ingehouden. De compensatieregeling biedt dus de ruimte voor het maximeren van de kosten.

RADAR hoopt consumenten te bewegen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over het voortzetten van de polis. Met een aantal voorbeeldbrieven kunnen consumenten bij hun verzekeraar en/of adviseur aandringen op goede informatie.

RADAR hoopt dat de verzekeraars de consumenten niet alleen volledig gaan informeren, maar ook nieuwe producten aanbieden met een heldere, transparante en veel lagere kostenstructuur.