Landschap Noord-Holland

Persbericht

Stichting Veldzorg Oosterdel winnaar Zilveren Maanprijs 2010

Afgelopen zaterdagavond kreeg de Stichting Veldzorg Oosterdel uit Broek op Langedijk de Zilveren Maan prijs 2010 toegewezen. De uitreiking vond plaats tijdens het 50-jarigjubileumfeest van de IVN afdeling Amsterdam, tevens één van de genomineerde partijen. Het was een, ondanks het winterse weer, drukbezochte avond in de pittoreske Petruskerk aan de Spaarndammerdijk in Amsterdam.

Martin Melchers, voormalig Amsterdams stadsecoloog en een van de sprekers op de feestelijke avond, deed voor de Amsterdamse genomineerde nog een goed woordje. Hij had tenslotte zelf aan het project van de Amsterdammers meegewerkt dat een uniek stukje natuur in het Amsterdamse Vondelpark toegankelijk maakt voor schoolkinderen. Het mocht niet baten; de prijs ging dit jaar uit naar Herstel Erfgoed Oosterdel, een uniek project van de Stichting Veldzorg Oosterdel te Broek op Langedijk.

De jury heeft de prijs toegekend heeft aan de Stichting omdat het project goed een uniek stukje cultuurhistorisch erfgoed in ere heeft hersteld met grote aandacht voor de natuurwaarden van het gebied. Er wordt op biologisch verantwoorde manier tuinbouw bedreven en de verschillende gebieden worden met oog voor biodiversiteit beheerd. Bij het project zijn veel vrijwilligers en diverse organisaties betrokken.

De trotse bestuurders van de Stichting namen de prijs in ontvangst uit handen van de heer Evert Vermeer, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Noord-Holland, tevens oud-burgemeester van de gemeente Heerhugowaard.


---