Ingezonden persbericht


OctoPlus kondigt succesvolle aandelenuitgifte van ¤ 4 miljoen aaan

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Onderneming een succesvolle aandelenuitgifte heeft gedaan van ¤ 4 miljoen door middel van een onderhandse plaatssing van gewone aandelen bij nieuwe en bestaande investeerders, inclusief een investering door Jan Egberts, beoogd CEO van de Onderneming (de "Uitgifte").

Met deze Uitgifte heeft de Onderneming 3,343,542 nieuwe aandelen (9,99% van het uitstaande aandelenkapitaal) geplaatst bij een aantal Nederlandse en buitenlandse investeerders, waaronder gekwalificeerde Amerikaanse institutionele beleggers, tegen een prijs van ¤ 1.18 per aandeel, een korting van nog geen 2%% ten opzichte van de slotkoers van 17 december.

OctoPlus is van plan om de opbrengsten van de Uitgifte te gebruiken voor versterking van zijn werkkapitaal en om samen met klanten te investeren in een aantal zorgvuldig geselecteerde, veelbelovende projecten.

Jan Egberts, beoogd CEO van OctoPlus: "We hebben grote stappen gemaakt in de herstructurering van OctoPlus: de negatieve operationele kasstroom uit de eerste helft van 2010 zal naar verwachting meer dan gehalveerd worden in de tweede helft van 2010. Met deze financieringsronde wordt onze kaspositie versterkt. In combinatie met de blijvend sterke resultaten van onze dienstverlenende activiteiten zorgt dit voor een goede toekomst voor OctoPlus. Ik ben erg tevreden met de grote belangstelling van zowel nieuwe als bestaande investeerders. Er is voor significant meer op de transactie ingeschreven dan gevraagd, wat er toe heeft geleid dat slechts een minimale korting van nog geen 2% hoefde te worden gegeven. De opbrengsten van de Uitgifte stellen ons in staat om samen met onze klanten te investeren in veelbelovende projecten om zodoende een groter deel van de toegevoegde waarde van onze technologieën te behouden."

Ten gevolge van de Uitgifte is het totaal aantal uitgegeven gewone aandelen gestegen tot 36,778,974. De nieuw uitgegeven aandelen worden naar verwachting toegelaten tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam door NYSE Euronext ("Euronext Amsterdam") op 23 december 2010.

Petercam Nederland N.V. trad op als lead manager, coördinator en financieel adviseur voor OctoPlus met betrekking tot de Uitgifte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, of stuur een e-mail naar Investor Relations op IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in toedieningsvormen voor medicijnen. De Onderneming ontwikkelt voor klanten verbeterde farmaceutische producten gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het klinisch meest vergevorderde product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en recent is er Fase IIb onderzoek afgerond met superieure resultaten in vergelijking met huidige behandelingen.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit bericht vormt geen aanbod tot verkoop of verzoek om enig aanbod tot aankoop van welke aandelen of andere effecten van OctoPlus dan ook (de "Effecten") in de Verenigde Staten of in welk ander rechtsgebied dan ook.

De Effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act"), en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten of aan, voor rekening van of ten bate van, U.S. persons (zoals deze term is gedefinieerd in Regulation S onder de Securities Act), tenzij zij zijn geregistreerd onder de Securities Act of er een vrijstelling van dergelijke registratie geldt. Er wordt geen publieke aanbieding van aandelen OctoPlus gedaan in de Verenigde Staten.

Dit bericht vormt geen prospectus. Zodra een prospectus algemeen beschikbaar is, zullen kopieën van het prospectus verkrijgbaar zijn via de website van Euronext Amsterdam (alleen voor Nederlandse inwonenden) en de website van de Autoriteit Financiële Markten.