Ingezonden persbericht


Waardering voor vrijwilligers van scoutinggroep Beelaerts!

Bij een gezamenlijke kerstbrunch met de gehele groep zijn 13 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit, vanwege hun jarenlange inzet als groepsvoorzitter, leidinggevende, leden- en contributie administrateur en nog veel meer ondersteunende activiteiten. Scouting Nederland heeft deze vrijwilligers een bronzen waarderingsteken toegekend voor hun jarenlange inzet. Remco Vogelezang kreeg zelfs een zilveren waarderingsspeld, omdat hij ook regionaal en landelijk actief is (geweest). Tijdens een creatieve talentenjacht van de Bob Ross Academy hadden de groepsleden het doel om de bedoelde personen te raden, aan de hand van computertekeningen die de (jeugd)leden op het scherm wisten te krijgen. De vrijwilligers waren zeer verguld met dit blijk van dank.

Na de kerstbrunch konden de bestelde kerststollen mee naar huis genomen worden en is het dubbele jubileumjaar voor de meeste leden afgesloten. Scouting Nederland bestond namelijk precies 100 jaar en scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland vierde zijn 65 jarig jubileum. Met de grote uitdaging van het meebeleven van landelijke activiteiten als Scouts2Day in Utrecht (met Nick en Simon) was het een leuk jaar. Meer info hierover is te vinden op de website www.scouting-bvb.nl.

Na de kerstbrunch zijn er nog twee speltakken die in de kerstvakantie "outdoor" een activiteit hebben. De rowans (15 tot 18 jaar) zijn afgelopen maandag vertrokken naar de Ardennen en de oudste verkenners (de patrouilleleiders en assistent-patrouilleleiders) zijn met hun leiding op winterkamp naar Arnhem, waar ze begonnen zijn met een loophike.